Risk Management Sociale Zekerheid en Inzetbaarheid nu ook voor adviseurs WFT Inkomen

De opleiding Risk Management Sociale Zekerheid en Inzetbaarheid geeft handvatten om grip te  nemen op de forse geldstromen sociale zekerheid in een organisatie. Tot voor kort stond deze opleiding alleen open voor wie het bekende Regie op Verzuim van CS Opleidingen behaald had. Met een speciaal tweedaags voorprogramma is de opleiding nu ook te volgen voor inkomensadviseurs met een geldig WFT Inkomen diploma.

De postbacheloropleiding Risk Management Sociale Zekerheid wordt al jaren aangeboden door CS Opleidingen. Het is een vervolgopleiding op het bekende Regie op Verzuim en is geaccrediteerd de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De opleiding heeft als doel studenten toe te rusten om de schadelast van verzuim en arbeidsongeschiktheid voor de organisatie te verminderen.

Onlangs is de Risk Management Sociale Zekerheid volledig vernieuwd en nog meer toegespitst op de praktijk. Daarbij wordt er ook uitdrukkelijk aandacht besteed aan het vraagstuk Inzetbaarheid. Vandaar dat ook de naam is gewijzigd naar Risk Management Sociale Zekerheid en Inzetbaarheid. Het programma is opgebouwd vanuit drie invalshoeken: het analyseren van risico’s, het maken van beleid om met risico’s om te gaan en de vertaling van het beleid naar de praktijk.

Toegang zonder Regie op Verzuim

Risk Management Sociale Zekerheid en Inzetbaarheid is een unieke opleiding voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met het vormgeven van een adequate verzuimaanpak en het uitvoeren en implementeren van beleid voor verzuim, arbeidsongeschiktheid en inzetbaarheid. Ook voor de gespecialiseerde adviseurs in de (groot) zakelijke inkomensmarkt.

Daarom heeft de faculteit Riskmanagement Sociale Zekerheid (RSZ) van het Register Specialistisch Casemanagement gevraagd of ook inkomensadviseurs toegang tot deze opleiding kunnen krijgen, zonder eerst de volledige Regie op Verzuim te doorlopen. De HAN is hiermee akkoord gegaan, mits de adviseurs een geldig WFT Inkomen diploma hebben en een tweedaags voorprogramma volgen. Het voorprogramma geeft verdieping op de financiële belangen omtrent verzuim en arbeidsongeschiktheid, arbeidsrecht en het speelveld van de casemanager.

Wie vervolgens Risk Management Sociale Zekerheid en Inzetbaarheid met succes afrondt, heeft ook toegang tot het Register Specialistisch Casemanagement en mag de titel RSZ (Riskmanager Sociale Zekerheid) voeren.

Voor meer informatie en inschrijven: Verdieping verzuim en arbeidsongeschiktheid voor adviseur WFT Inkomen – CS Opleidingen (cs-opleidingen.nl)