Dit is een oud nieuwsbericht. De inhoud kan inmiddels achterhaald zijn door recentere ontwikkelingen.

September 2018 – Regie op Verzuim

Nog nauwelijks bekomen van de schok dat ik het toch echt heb gehaald, hier een korte terugblik.

In de twee, meest zonnige, weken van het jaar volgde ik de Summerschool Regie op Verzuim Te Randwijk. Het idee was om zo efficiënt mogelijk het diploma te halen. Ik had immers deze zomer veel tijd om te studeren…
Nou dat is me dus vies tegengevallen! Ik heb mijzelf geen dienst bewezen door deze spoedcursus te doen bleek al snel. Ik zou iedereen die nog niet langere tijd in dit werkveld bezig is (dus nog niet effectief als casemanager werkt) aanraden om de gewone opleiding van 4 maanden te doen. Aan de kwaliteit vd docenten, het materiaal en de geweldige organisatie te Randwijk, lag het niet. Waar ik (bijna) op ben stuk gelopen was de hoeveelheid stof en het gebrek om tussen lessen door de stof te leren en via oefeningen toe te leren passen. Het is 8 dagen stampen tijdens de lessen met geen tijd tussendoor om het je eigen te maken.
Tel daar bij op de paniek die zich van mij meester maakte tijdens het examen (ik weet nu wat mensen bedoelen met een black-out, nog nooit eerder gehad) en de mega tijdsdruk en dan is het plaatje compleet. Gelukkig kent dit verhaal een goed einde: Het mag een wonder heten, maar ik heb het gehaald.

Laat je niet weerhouden om de opleiding te gaan doen. Ik vind het een verrijking en een prachtig vakgebied dat midden in de maatschappij staat en lééft.

VMC uit Amsterdam