Regie op Verzuim, januari 2022

Met veel plezier heb ik de opleiding gevolgd. Complimenten voor de praktische organisatie zoals snelle reacties op vragen en de faciliteiten op de leslocaties. De lesstof is praktisch ingericht en onmiddellijk toepasbaar in de praktijk. De lessen vinden plaats in open sfeer, er kan laagdrempelig vragen gesteld worden tijdens de les, prettig sparren met deskundigen uit het werkveld. Fijn dat via VeReFi ook vragen gesteld kunnen worden en er veel achtergrond materiaal beschikbaar is.

Regie op Verzuim – Augustus 2021

Ik heb de opleiding als zeer positief ervaren. Ondanks dat de opleiding grotendeels via zoom werd gegeven, was de begeleiding erg goed. Daarnaast ook goede leerkrachten, die de nodige ervaring uit het vak hadden. Mede door de goede begeleiding en de voorbereidende dagen op locatie heb ik de opleiding als zeer positief ervaren en zodoende ook in een keer behaald.

Regie op Verzuim – juni 2021

Februari 2019. Voor de derde keer in 20 jaar was ik genoodzaakt afstand van mijn werk te nemen.
Burn out. Kwam ik er de eerste en tweede keer nog redelijk snel uit, deze keer kostte dat veel meer energie.
57 Lentes jong, in mijn werkbare leven onderwijzeres en kindercoach. Dat ging nu veranderen.
Gedwongen door mijn situatie besloot ik: “Het roer gaat om. Ik ga van welvaart naar welzijn”.

Samen met mijn re-integratiebegeleidster ontdekte ik dat mijn toekomst wel eens een gevolg zou kunnen zijn
van mijn eigen geschiedenis. “Je wordt gevormd door wat je meemaakt”, wordt weleens gezegd.
Deze ‘vermoeide held’ besloot afscheid te nemen van de onderwijswereld. Mijn ervaringen, talenten en kracht wil ik inzetten
in een bij mij passende job. Ik ga het verzuim/ re-integratie wereldje in.

De opleiding Regie op Verzuim van CS opleidingen heeft mij hierbij zeer goed geholpen. Bevlogen docenten en een heel leuke groep medestudenten
maakten dat ik genoot van de opleiding. Ik ga niet zeggen dat ik het makkelijk vond. Alles was totaal nieuw voor mij. Ik kwam in een heel andere wereld dan mijn veilige
juffen-wereld. Maar wat heb ik genoten! Het was veel, heel veel wat er op me af kwam.
De begeleiding was super, mijn enthousiasme niet te stuiten.
Omdat ik vond dat ik nog extra tijd nodig had om de regeltjes goed te leren heb ik mijn examen een maand uitgesteld.
Afgelopen week viel het officiële diploma in mijn brievenbus. Ik mag al een aantal kandidaten in de praktijk begeleiden en
volgende week ga ik met potentiële nieuwe werkgevers praten.
Waar deuren dicht gaan, gaan andere deuren open. Welke deuren voor mij open gaan……?
We gaan het meemaken. Met mijn ervaringen van CS in the pocket weet ik één ding zeker: Het komt goed.
Ik beveel deze opleiding zeer zeker aan. Naast kundige docenten die enthousiast lesgeven, besteden ze ook
veel tijd en aandacht aan de individuele student. Het secretariaat handelt alles vlot en helder af. Super!

Risk Management Sociale Zekerheid – April 2021

Ondertussen al meerdere opleidingen gevolgd via CS (ROV, RCM, Specialisatie taakdelegatie) en nu ook de RSZ afgerond. Elke lesdag is weer inspirerend. De docenten beschikken over gedegen vakkennis en praktijkervaring. Er is veel ruimte voor discussie en het niveau ligt hoog. CS heeft gezorgd dat ik mij verder kan ontwikkelen als professional op dit prachtige vakgebied. Er is voldoende ruimte voor persoonlijke ondersteuning en ze zijn altijd bereid om te helpen en met je mee te denken. CS is wat mij betreft het opleidingsinstituut op het vakgebied van verzuim en re-integratie.

Regie op Verzuim – April 2021

Ik heb afgelopen maanden de studie ‘regie op verzuim’ gevolgd en succesvol afgerond.
We hebben steeds les gehad in kleine groepen waarbij er voldoende mogelijkheid was tot het stellen van vragen tussendoor. Alle docenten zijn kundig en vertellen enthousiast over hun vakgebied.
Theorie en praktijk wisselen elkaar af.
Onze groep studenten bestond uit zowel ervaren als onervaren studenten in het vak ‘verzuim’ wat zorgde voor een leuke dynamiek in de groep. Documentatie was volledig en duidelijk zodat het voor mij goed leerbaar was.

De lunch bij de opleidingsdagen ga ik nog missen en alle snelle en volledige terugkoppelingen van het secretariaat

Regie op Verzuim – April 2021

Begin januari 2021 ben ik gestart met de opleiding Regie Op Verzuim bij CS opleidingen. Wegens corona-beleid hebben we alle lessen online moeten volgen. Dit was echter goed geregeld en middels breakout rooms hebben we ook echt praktisch kunnen oefenen en elkaar iets beter kunnen leren kennen.
Tijdens de lessen werd er door de zeer vakkundige leraren veel praktijk info gegeven, wat de lessen ook echt leuk maakte!
Na ons online mondeling examen hebben we op 26 maart schriftelijk examen bij Eureka afgelegd. Ik was na een uur klaar en dacht dat ik op de helft was, maar bleek dus al echt klaar te zijn. Goed voorbereid dus door CS en uiteraard de nodige energie thuis erin gestoken.
Gisteren het resultaat ontvangen en geslaagd met het cijfer 9!
Dank aan alle docenten!!

Regie op Verzuim – April 2021

Bij deze wil ik dorgeven dat ik zeer positief ben over de opleiding Regie op Verzuim. Ondanks het feit dat de lessen online zijn gegeven, ipv de geplande opleidingslocaties, is de lesstof goed overgedragen door de diverse docenten. Ik ben een omscholer in dit vakgebied, en heb ervaren dat de kennis op een breed terrein heb opgedaan, veel breder dan ik in eerste instantie had verwacht.

Regie op Verzuim – Februari 2021

Aanvankelijk moest ik even wennen om weer in de “schoolbanken” plaats te nemen. Een kleine groep met verschillende achtergronden en motivaties trekken gezamenlijk op om goed voorbereid te zijn voor het examen. En dat is gelukt! De hoeveelheid lesmateriaal en de behoorlijke tijdsinvestering is het meer dan waard. De docenten maken je nieuwsgierig en bieden een goede wegwijzer door de vele praktijkvoorbeelden. Behoudens dat je alle materiaal mee mag nemen naar het examen is wel noodzakelijk om goed kennis te nemen van alle lesdagen. Ook het repeteren/herhalen van rekenvoorbeelden helpt mee om uiteindelijk goed om het examen af te leggen. Het kost behoorlijk wat energie en tijd maar uiteindelijk valt alles goed op zijn plek. Ik heb tot slot erg veel plezier gehad met de opleiding Regie op Verzuim.

Regie op Verzuim – Februari 2021

Recent heb ik de opleiding Regie op Verzuim gevolgd en ik ben hierover erg enthousiast. De opleiding zit goed in elkaar en de docenten weten ontzettend veel. Leuk dat diverse aspecten in de opleiding zitten. Kortom: ontzettend leerzaam en vooral erg leuk!

Regie op Verzuim – Februari 2021

Ik heb de opleiding Regie op Verzuim volledig online gevolgd. De eerste paar keer was het mogelijk om naar de leslocatie te komen, maar kon dit i.v.m. mijn persoonlijke situatie niet. Ik vond het erg prettig dat het secretariaat meezocht naar de beste oplossing en ook de flexibiliteit van docenten was groot. Ik kon toch de lessen digitaal bijwonen die op locatie werden gegeven. Na aanscherping van de coronamaatregelen werden alle lessen verplicht online. Deze lessen waren goed te volgen en de docenten maakten kundig gebruik van de technische mogelijkheden. Mijn complimenten daarvoor, gezien het voor velen de eerste keer was. Ook ben ik positief te spreken over de vakinhoudelijke kennis van de docenten en de persoonlijke benadering. Al met al heb ik een fijne ervaring van de opleiding ondanks de bijzondere omstandigheden en kon ik veel van het geleerde direct toepassen in mijn (nieuwe) vak. Bedankt!