Uitgelichte opleidingen:
Op deze pagina lees je hoe CS Opleidingen omgaat met lessen en examens in deze tijd van coronamaatregelen. We plaatsen er regelmatig updates, dus houd deze pagina in de gaten. 

We gaan weer geleidelijk aan open!

Door de uitbraak van het COVID-19-virus geven we tot nu toe online les, maar vanaf 8 juni gaan we stapsgewijs ook weer klassikaal les geven. In eerste instantie alleen aan studenten Regie op Verzuim: zij krijgen de mogelijkheid de lessen die ze online gevolgd hebben alsnog klassikaal te volgen.

Veiligheid

We houden ons aan de veiligheidsrichtlijnen van het RIVM om de lesdagen veilig te laten verlopen:

  • We ontvangen slechts een beperkt aantal studenten om de 1,5 meter ruimte in de klas te kunnen garanderen.
  •  We hanteren gescheiden looproutes. Voor de lokalen 3, 4, 5 en 6 kom je binnen via ingang West. Je verlaat het pand via het terras. Voor lokaal 7 kom je binnen via de hoofdingang.
  • Bij de ingangen staan desinfectiezuilen om bij binnenkomst je handen te ontsmetten.
  • Bij het koffieapparaat gebruik je ook eerst het desinfectiepompje en respecteer je 1,5 meter afstand. Vanaf het koffieapparaat volg je de looproute.
  • De lokalen worden zo veel mogelijk gelucht.
  • Er wordt dagelijks extra en intensief schoongemaakt.
  • In plaats van een zelfbedieningslunch staan in het restaurant lunchpakketjes klaar, bestaande uit sandwiches, salade en fruit. Bij het bereiden van de lunchpakketjes worden mondkapjes en handschoenen gedragen. Heb je speciale dieetwensen (zoals glutenvrij), dan zul je zelf een lunchpakketje moeten meenemen.
  • We kunnen je niet ontvangen als je verkouden bent of koorts hebt. Merk je dat je gezondheidsklachten hebt? Of ben je in contact geweest met iemand die besmet is met COVID-19? Bel ons dan voor overleg over alternatieve mogelijkheden.

Meeste lessen nog online

Aangezien we slechts een beperkt aantal cursisten kunnen toelaten, blijven de meeste lessen nog even online gegeven worden. Dat geldt ook voor de Summer School Regie op Verzuim die start op 15 juni. Kijk dus goed naar je persoonlijke planning op verefi.nl.

De online lessen gaan via Zoom, een dienst voor een virtuele bijeenkomst via internet. Je kunt de les dan thuis volgen via je pc, laptop, tablet of telefoon. Hiervoor kun je het Zoom Cloud Meetings programma op je pc of tablet installeren (https://zoom.us/download) of de app downloaden via de Playstore of App Store. Om deel te nemen aan de les, ontvang je een inlogcode via het secretariaat.

Waarom gebruiken we Zoom?
Zoom is ontwikkeld vanuit het oogpunt dat het zo eenvoudig mogelijk moet zijn voor deelnemers om te gebruiken. Ook biedt Zoom functionaliteiten die anderen niet bieden en die we nodig hebben om onze lessen digitaal te verzorgen. Dat doen we op de meest veilige manier, met wachtkamers en wachtwoorden. Mag je van je werkgever de les niet volgen op de werklaptop, dan is de les ook te volgen via tablet, telefoon of een andere computer.

Later ook nog klassikaal te volgen
Overigens bieden we de mogelijkheid om dezelfde les ook nog een keer in collegevorm in Ede te volgen. Hier worden dagen voor ingepland wanneer de RIVM-maatregelen opgeheven zijn. Zo kun je de studie nu online volgen en op een later moment ook nog een of meer lessen live bijwonen. 

Eerste lesdag 

Is het je eerste lesdag? Dan sturen we het lesmateriaal naar je op, zodat je de les thuis via Zoom kunt volgen.  

Mondelinge examens en assessments  

Het mondelinge examen Regie op Verzuim gaat door. Het assessment van de Post Bachelor Register Casemanagement groep gestart op 13 januari is gepland voor 1 en 3 juli (zolang de RIVM-maatregelen dit toelaten).    

Schriftelijke examens   

Het examen ROV van 29 mei is naar juni verplaatst. Betrokkenen kunnen zelf een examenmoment inplannen bij Eureka op een locatie bij hen in de buurt, tussen 2 en 12 juni. Alle betrokken studenten  zijn hierover geïnformeerd.

Het examen van 10 juli vindt ook plaats bij Eureka. Alle betrokken studenten zijn hierover geïnformeerd.

Bijscholingen

We zijn met de diverse docenten in gesprek in hoeverre zij de bijscholingen online kunnen en willen geven. Zodra hierover meer bekend is, ontvang je bericht.