Voorkom overbelasting of verzuim bij mantelzorgers

Soort opleiding:
Duur:
1 dagdeel online
PE-Punten van:
  • Let op: Ben je aangesloten bij het RSC, schrijf je dan in via de site van het RSC.

   Door: Gerrie de Haart, adviseur Mantelzorg met beleid

   Het combineren van mantelzorg en werk is een zeer actueel thema waar arbo- en verzuimprofessionals steeds vaker mee in aanraking komen. Gemiddeld heeft al 1 op de 4 werknemers zorgtaken in de privésituatie. Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de werkende mantelzorgers moeite heeft met de combinatie werk en zorg.

   De combinatie van mantelzorg en werk kan medewerkers kwetsbaar maken voor uitval en langdurig ziekteverzuim. Het loont dan ook om beleid te maken specifiek voor mantelzorgers. Niet alleen vanuit het oogpunt van duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en goed werkgeverschap, maar ook om financiële redenen doe je daar als werkgever verstandig aan.

   In deze bijscholing neemt Gerrie de Haart (adviseur Mantelzorg en Werk) je mee in nut en noodzaak van mantelzorgvriendelijk werken en –beleid. Kennis die elke casemanager in huis zou moeten hebben.

   Inhoud

   De bijscholing geeft onder meer antwoord op vragen als:

   • Waarom wordt het onderwerp nog vaak als een soort taboe ervaren om over te praten met als gevolg een groter risico op verzuim?
   • Hoe ziet het spanningsveld van tegengestelde belangen tussen werkgever en werknemer eruit?
   • Wat zijn de zorgen van een werkgever binnen dit thema?
   • Hoe groot is de impact van de combinatie zorg-en-werk op het verzuimcijfer en de verzuimkosten?
   • Welke (wettelijke en maatwerk) regelingen zijn mogelijk?

   Daarnaast komt ook aan bod hoe perceptie van invloed kan zijn. Je leert op een andere manier naar mantelzorg kijken. Vanuit jouw professionele rol als casemanager kun je de eigen regie van de werkende mantelzorger vergroten. En wat kun je, los van een specifiek verzuimdossier, concreet betekenen voor de werkgever in deze? Er komen genoeg cijfers voorbij waarmee je ongetwijfeld weet te overtuigen!

   Aangesloten bij het RSC?

   Het bijwonen van deze bijscholing is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Ben je aangesloten bij het RSC, schrijf je dan in via de website van het RSC. Dat is zeker belangrijk als je een  Uitgebreid- of Zelfstandigen-registratie hebt en deze bijscholing wilt laten afschrijven van jouw bijscholingstegoed.

  • De investering voor deze bijscholing is € 199 ex btw.

   Heb je een RSC Uitgebreid- of Zelfstandigen-registratie, dan zijn hierin per jaar twee bijscholingsdagdelen inbegrepen. Als je je inschrijft via de website van het RSC wordt hier rekening mee gehouden. Schrijf je in via CS Opleidingen dan moet je direct afrekenen via IDeal

  • Er zijn voor deze opleidingen momenteel geen planningen. U kunt zich daarom ook niet inschrijven.
  Deel op social media: