Regie op gemotiveerde duurzaam inzetbare medewerkers

Soort opleiding:
Duur:
1 dagdeel
PE-Punten van:
  • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC. 

   Door: Daniëlla de Laat MA (Adviseur Ethiek, Integriteit en Sociale Zekerheid bij Faltolan Advies)

   Welke stappen kun je zetten om te werken aan een organisatie waar medewerkers productief, gemotiveerd en gezond aan het werk blijven binnen of buiten de organisatie?
   Centraal hierbij staat het plaatsen van de rol van Casemanager in een groter speelveld van duurzame inzetbaarheid. Wat kan de casemanager doen om te zorgen voor (meer) autonomie bij de medewerkers om de regie te nemen op hun eigen duurzame inzetbaarheid? Hoe doet u dit zelf? En als we dit eens gaan bekijken vanuit het perspectief van de zieke werknemer? Wat kunnen we doen om de werknemer zelf de slag te laten maken dat hij verantwoordelijk is voor zijn eigen werkgeluk? Met plezier en waar mogelijk op een gezonde manier de eindstreep halen.
   Casemanagers schuiven meer en meer op naar ‘regie op inzetbaarheid’ en niet alleen regie op verzuim. Deze bijscholing leert u vanuit een introductie over de wetenschappelijke theorie de vertaling naar de praktijk te maken. Laat u in deze bijscholing uitdagen om tot verfrissende inzichten te komen.

   Aan de hand van concrete voorbeelden komt de theorie deze middag tot leven en gaan we aan de slag met het wisselen van perspectief: wat betekent autonomie voor u, wat zou dit voor een (zieke) werknemer kunnen zijn en hoe kan een organisatie inspelen om ook de werknemer zelf aan zijn inzetbaarheidsstuur te laten draaien.

   De docent kent het werkveld van de casemanager omdat ze zelf jarenlang consultant sociale zekerheid is geweest binnen grote organisaties. Daniëlla heeft haar master Sociale Ethiek afgerond met een onderzoek naar duurzame inzetbaarheid in relatie tot machtswerking en sociale autonomie. Ze deelt op heel praktische wijze haar opgedane kennis en inzichten met u. Mis deze unieke bijscholing niet.

   Lid van het RSC?
   Het bijwonen van deze bijscholing is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Bent u lid van het RSC, dan verzoeken wij u zich in te schrijven via de website van het RSC.  Dat is zeker belangrijk als u een RSC Uitgebreid of Zelfstandigen lidmaatschap heeft en deze bijscholing wilt laten afschrijven van uw bijscholingstegoed.

  • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC. 

   De investering voor deze bijscholing is € 195 ex btw.

   Heeft u een RSC Uitgebreid of Zelfstandigenlidmaatschap, dan zijn hierin twee bijscholingsdagdelen per jaar inbegrepen. Als u zich inschrijft via de website van het RSC wordt hier direct rekening mee gehouden. Zo voorkomt u dat u een nota ontvangt van CS Trainingen en Opleidingen.

  Deel op social media: