Praktische tips voor bezwaar en beroep

  • Let op: bent u lid van het RSC, schrijf dan in via de website van het RSC

   Docent: Lea Huisman

   Bent u het niet eens met een beslissing van het UWV?  Dan zult u in bezwaar of beroep willen gaan. Maar wat is het verschil en hoe werkt dat dan? Lea Huisman heeft hier jarenlange ervaring mee en kan er als geen ander over vertellen, zodat deze taaie materie zeer toegankelijk wordt.

   Aan de hand van praktijkverhalen doorloopt ze stap voor stap het proces van bezwaar en beroep. Te starten met een ‘pro forma bezwaar’, bedoeld om het dossier van de tegenpartij (veelal het UWV) te krijgen. Zo krijgt u inzicht in alle informatie over de tot stand gekomen beslissing en kunt u beslissen of het zinvol is het bezwaar verder door te zetten. Dat kan uiteraard alleen met een goede onderbouwing. Vervolgens krijgt u de kans het bezwaar op een hoorzitting bij het UWV toe te lichten. Lea geeft u handige tips: wat juist wel doen en wat niet? Ook krijgt u uitleg over de rol van de arts-gemachtigde.

   Mocht onverhoopt het bezwaar niet gegrond worden verklaard, dan kunt u doorgaan in beroep. Net als een pro forma bezwaar kunt u ook eerst een pro forma beroep indienen. U krijgt handvatten die zich specifiek richten op de beroepsprocedure, zoals bijvoorbeeld de benoeming van een deskundige door de Rechtbank.

   Ook vertelt Lea waar u specifiek aan moet denken als het gaat om een beslissing over de Ziektewet of de WIA. En wat te doen als het gaat om een loonsanctie? Doorgaan met beroep of juist niet? Kortom, een praktische bijscholing die u de tools geeft om een bezwaarprocedure te begeleiden en een beroep voor te bereiden. En natuurlijk kunt u ook uw eigen praktijksituaties voorleggen, om te horen wat Lea zou doen.

   Lid van het RSC?

   Het bijwonen van deze bijscholing is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Bent u lid van het RSC, dan verzoeken wij u zich in te schrijven via de website van het RSC.

  • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC.

   De investering voor deze bijscholing is € 195 ex btw.

   Heeft u een Uitgebreid of Zelfstandigen lidmaatschap van het RSC, dan mag u dit dagdeel laten afschrijven van de twee bijscholingsdagdelen die bij het lidmaatschap zijn inbegrepen. Wij verzoeken u zich in te schrijven via de website van het RSC. Zo voorkomt u dat u een nota krijgt van CS Trainingen en Opleidingen.

    

  Deel op social media: