Praktische tips voor bezwaar en beroep

Soort opleiding:
Duur:
1 dagdeel online
PE-Punten van:
  • Let op: ben je geregistreerd bij het RSC, schrijf dan in via de website van het RSC

   Docent: Lea Huisman

   Ben je het niet eens met een beslissing van het UWV?  Dan zul je in bezwaar of beroep willen gaan. Maar wat is het verschil en hoe werkt dat dan? Lea Huisman heeft hier jarenlange ervaring mee en kan er als geen ander over vertellen, zodat deze taaie materie zeer toegankelijk wordt.

   Aan de hand van praktijkverhalen doorloopt ze stap voor stap het proces van bezwaar en beroep. Te starten met een ‘pro forma bezwaar’, bedoeld om het dossier van de tegenpartij (veelal het UWV) te krijgen. Zo krijg je inzicht in alle informatie over de tot stand gekomen beslissing en kun je beslissen of het zinvol is het bezwaar verder door te zetten. Dat kan uiteraard alleen met een goede onderbouwing. Vervolgens krijg je de kans het bezwaar op een hoorzitting bij het UWV toe te lichten. Lea geeft je handige tips: wat juist wel doen en wat niet? Ook krijg je uitleg over de rol van de arts-gemachtigde.

   Mocht onverhoopt het bezwaar niet gegrond worden verklaard, dan kun je doorgaan in beroep. Net als een pro forma bezwaar kun je ook eerst een pro forma beroep indienen. Je krijgt handvatten die zich specifiek richten op de beroepsprocedure, zoals bijvoorbeeld de benoeming van een deskundige door de Rechtbank.

   Ook vertelt Lea waar je specifiek aan moet denken als het gaat om een beslissing over de Ziektewet of de WIA. En wat te doen als het gaat om een loonsanctie? Doorgaan met beroep of juist niet? Kortom, een praktische bijscholing die je de tools geeft om een bezwaarprocedure te begeleiden en een beroep voor te bereiden. En natuurlijk kun je ook je eigen praktijksituaties voorleggen, om te horen wat Lea zou doen.

   Geregistreerd bij het RSC?

   Het bijwonen van deze bijscholing is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Ben je geregistreerd bij het RSC, dan verzoeken wij je in te schrijven via de website van het RSC. Dat is zeker belangrijk als je een RSC Uitgebreid of Zelfstandigen registratie hebt en deze bijscholing wilt laten afschrijven van je bijscholingstegoed.

    

  • Let op: Ben je geregistreerd bij het RSC, schrijf je dan in via de site van het RSC.

   De investering voor deze bijscholing is € 199 ex btw.

   Heb je een RSC Uitgebreid of Zelfstandigenregistratie, dan zijn hierin per jaar twee bijscholingsdagdelen inbegrepen. Als je je inschrijft via de website van het RSC wordt hier rekening mee gehouden. Schrijf je in via CS Opleidingen dan moet je direct afrekenen via IDeal.

  Deel op social media: