Overgang en Psyche

Soort opleiding:
Duur:
1 dagdeel
PE-Punten van:
  • Let op: Ben je lid van het RSC, schrijf je dan in via de site van het RSC.

   Geïnitieerd door SpecialistenNet en uitgevoerd door Juliette Grimbergen en Eveline Bakker van Vuurvrouw

   Over de overgang en de invloed ervan op de mentale/psychische gezondheid

   Als het gaat om overgang en overgangsklachten leidt meer kennis tot een snellere herkenning en betere behandeling. Steeds meer vrouwen die met de overgang te maken krijgen werken. De klachten die hiermee samenhangen hebben een effect op het werkvermogen en het verzuim van vrouwen. Naast de fysieke klachten, zien we dat daarin met name de psychische/mentale klachten van grote invloed zijn. Deze klachten zijn vaak nog onderbelicht en daarmee onbekend, wat van invloed is op een adequate behandeling.

   Tips voor een goede aanpak

   Wil je meer weten over de overgang, overgangsklachten en de invloed van overgangsklachten op de mentale gezondheid? Volg dan deze positieve, interactieve en vooral informatieve workshop. Gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en informatie over mogelijke effectieve behandelopties. We gaan concreet samen aan de slag met cases en je krijgt veel tips voor een goede aanpak.

   Resultaten

   Na afloop

   • Kun je de overgang en overgangsklachten beter herkennen.
   • Weet je meer over het ontstaan van fysieke en psychische overgangsklachten en wat daarin risicofactoren zijn.
   • Weet je welke behandelopties en verwijsmogelijkheden er zijn om vrouwen tijdens deze levensfase extra te ondersteunen.
   • Heb je meer inzicht in de invloed van de overgang op de inzetbaarheid en weet je welke tools je kunt inzetten om de inzetbaarheid van vrouwen in deze levensfase te verbeteren.

   Lid van het RSC?
   Het bijwonen van deze bijscholingsmiddag is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Ben je lid van het RSC, schrijf je dan in schrijven via de website van het RSC. Dat is zeker belangrijk als je een RSC Uitgebreid of Zelfstandigen lidmaatschap hebt en deze bijscholing wilt laten afschrijven van je bijscholingstegoed.

  • Let op: ben je lid van het RSC, schrijf dan in via de website van het RSC

   De investering voor deze bijscholing is € 195 ex btw.

   Heb je een RSC Uitgebreid of Zelfstandigenlidmaatschap, dan zijn hierin twee bijscholingsdagdelen per jaar inbegrepen. Als je je inschrijft via de website van het RSC wordt hier direct rekening mee gehouden. Schrijf je je via deze site in, dan moet je direct via IDeal afrekenen.

    

  Deel op social media: