Nieuwe marktkansen WGA-eigenrisicodragerschap

 • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC. Anders ontvangt u hoe dan ook een factuur van VeReFi!

  Tijd: 13:30 uur tot 16.30 uur, uitloop mogelijk tot 17:00 uur. Bijscholing in Amsterdam is van 16.00 tot 19.00 uur

  Docent: Marjol Nikkels

  Doelgroep: inkomensadviseurs (binnen en buitendienst), casemanagers, HR-riskmanagers

  Per 1 januari 2020 is een aantal technische wijzigingen van toepassing bij de berekening van de gedifferentieerde premie. Er gaat o.a. een gescheiden berekening plaatsvinden van de sectorale en individuele premies binnen de Werkhervattingskas. Daarmee valt de premie voor (middel)grote werkgevers wat hoger uit en voor kleine bedrijven wat lager. Verder wordt de rekenpremie afgeschaft en wordt de systematiek van de berekening van het individueel en gemiddeld werkgeversrisico gelijkgetrokken. Marjol behandelt in deze bijscholing hoe de gedifferentieerde premies Werkhervattingskas berekend worden. En ze neemt met u door wanneer het zinvol is om eigenrisicodrager voor de WGA en of Ziektewet te zijn en wanneer het juist verstandig om in het publieke bestel (bij het UWV) verzekerd te zijn.

  Het jaar 2020 biedt voor de adviseurs weer nieuwe marktkansen. Ook daarvoor is 1 januari 2020 een belangrijke datum. Immers, bedrijven die in 2017 voor de WGA naar het UWV waren teruggekeerd, mogen na 3 jaar opnieuw kiezen om wel of niet eigenrisicodrager te worden. Door de Wet verbetering hybride markt WGA is het aantrekkelijker om eigenrisicodrager WGA te worden omdat de staartlasten bij het UWV achterblijven.
  Wat aantrekkelijk is om te doen, is afhankelijk van welke keuze de klant eerder al gemaakt heeft. Er zullen klanten zijn die nog op of voor 1 juli 2015 zijn teruggekeerd naar het UWV, waarvoor het juist aantrekkelijker is om vooralsnog bij het UWV te blijven. Dit heeft te maken met het eerbiedigen van de oude regels (van voor de wet verbetering hybride markt). Marjol legt dit allemaal uit aan de hand van voorbeelden.

  Deze bijscholing geeft u handvatten wat voor welke organisatie wijsheid is; waar moeten we op letten bij het maken van keuzes? Een hulpmiddel is onder andere de WGA calculator op www.verefi.nl. Deze is geheel aangepast aan de Wet verbetering hybride markt WGA.

  Uiteraard staan we erbij stil dat het vooral belangrijk is dat een organisatie het casemanagement en de WIA-instroom op orde heeft. Anders zal elk bedrijf dit merken in een forse premiestelling bij de private verzekeraar.

  Indien gewenst is deze bijscholing ook als incompany training aan te vragen.

  Lid van het RSC?

  Het bijwonen van deze bijscholingsmiddag is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Bent u lid van het RSC, dan verzoeken wij u zich in te schrijven via de website van het RSC. Dat is zeker belangrijk als u een RSC Uitgebreid lidmaatschap heeft en deze bijscholing wilt laten afschrijven van uw tegoed op gratis bijscholingen.

 • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC. Anders ontvangt u hoe dan ook een factuur van VeReFi!

  Locatie en tijd

  9 september:
  Locatie Ede, Horapark 2, 6717 LZ Ede
  Tijd: 13:30 tot 16:30 uur, uitloop mogelijk tot 17:00 uur.

  10 september:
  Locatie: Nationale Nederlanden Amsterdam – Kantoor Tooropgebouw, Spaklerweg 4, 1096 BA Amsterdam
  Tijd: 16.00 uur tot 19.00 uur

  11 september: 
  Locatie Grou, Hôflânswei 2, 9001 ZN Grou
  Tijd: 13:30 tot 16:30 uur, uitloop mogelijk tot 17:00 uur.

  De investering voor deze bijscholing

  Uw investering voor deze bijscholing is € 145 ex btw. Let op: u ontvangt voor deze bijscholing een nota van VeReFi BV.

  Heeft u een RSC Uitgebreid lidmaatschap, dan mag u per jaar twee bijscholingsavonden of-middagen gratis bijwonen. Als u zich inschrijft via de website van het RSC wordt hier direct rekening mee gehouden.

Deel op social media: