Masterclass ‘Van Verzuim naar Vitaliteit’

  • Let op: Ben je aangesloten bij het RSC, schrijf je dan in via de site van het RSC.  

   Docenten: Kim Brinkman & Maaike Thijssen

   In deze eendaagse masterclass nemen Kim Brinkman en Maaike Thijssen je mee in hun reis van Verzuim naar Vitaliteit.

   Tijdens de vele adviestrajecten die Kim en Maaike hebben mogen begeleiden op het gebied van verzuim, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid kwam steeds de vraag bij hen naar boven: ‘Waarom blijven organisaties toch sturen op iets wat al ‘stuk’ is?’, en ‘Waarom wachten tot iemand ziek is om tot actie over te gaan?’ Dan is het toch al te laat…?

   Uitval voorkomen

   Dat moet anders! We gaan niet langer organisaties inrichten op ‘als het al te laat is’ (medewerker is ziek) maar we gaan preventief praktisch kijken wat we kunnen doen om te voorkomen dat medewerkers uitvallen. Uit de Arbobalans 2020 blijkt namelijk ook dat 47% van alle verzuimdagen aan werk gerelateerd is. Het hoogste percentage sinds 6 jaar. En ook Covid-19 maakt eens te meer duidelijk dat we de omslag moeten gaan maken naar een vitaler leven en werk.

   Tijdens deze masterclass laten Kim en Maaike je de beïnvloedingsmogelijkheden zien die er zijn om de omslag te maken ‘Van sturen op verzuim naar inzetten op vitaliteit’.

   Inzicht in je eigen vitaliteit

   Waarom worden we zo vaak getriggerd door de reden van verzuimmelden maar zijn we in de praktijk tot nu toe onvoldoende bereid écht te kijken welke elementen een rol spelen bij verzuim? Waarom negeren we massaal zoveel signalen die werknemers en organisaties afgeven? Om als adviseur aan de slag te gaan met dit onderwerp is het belangrijk dat je ook inzicht hebt in je eigen vitaliteit en inzetbaarheid. We gaan samen met jou kijken naar de belangrijkste thema’s van duurzame inzetbaarheid; gezondheid & energie, motivatie & betrokkenheid, kennis & vaardigheden en work-life balans.

   Hoe kan een organisatie medewerkers vitaal houden

   Vervolgens laten we je in deze masterclass ook kennismaken met de knoppen waar een organisatie aan kan draaien om haar medewerkers duurzaam inzetbaar te houden en zo een vitale organisatie te worden. Centraal in deze bijeenkomsten staat “de praktijk”. Tal voor voorbeelden zullen gedeeld worden die al bewezen effectief bleken te zijn.

   Aangesloten bij het RSC?

   Het bijwonen van deze bijscholing is goed voor 6 PE-punten voor het RSC. Ben je aangesloten bij het RSC, dan verzoeken wij je in te schrijven via de website van het RSC. Dat is zeker belangrijk als je een RSC Uitgebreid- of Zelfstandigen-registratie hebt en deze bijscholing wilt laten afschrijven van je bijscholingstegoed.

  • Let op: Ben je aangesloten bij het RSC, schrijf je dan in via de site van het RSC.

   Jouw investering voor deze masterclass is € 390 ex btw.

   Heb je een RSC Uitgebreid- of Zelfstandigen-registratie, dan zijn hierin per jaar twee bijscholingsdagdelen inbegrepen. Als je je inschrijft via de website van het RSC wordt hier rekening mee gehouden. Schrijf je in via CS Opleidingen dan moet je direct afrekenen via IDeal.

  Deel op social media: