Masterclass ‘Van Verzuim naar Vitaliteit’

  • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC.  

   Docenten: Kim Brinkman & Maaike Thijssen

   In deze eendaagse masterclass nemen Kim Brinkman en Maaike Thijssen u mee in hun reis van Verzuim naar Vitaliteit.

   Tijdens de vele adviestrajecten die Kim en Maaike hebben mogen begeleiden op het gebied van verzuim, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid kwam steeds de vraag bij hen naar boven: ‘Waarom blijven organisaties toch sturen op iets wat al ‘stuk’ is?’, en ‘Waarom wachten tot iemand ziek is om tot actie over te gaan?’ Dan is het toch al te laat…?

   Uitval voorkomen

   Dat moet anders! We gaan niet langer organisaties inrichten op ‘als het al te laat is’ (medewerker is ziek) maar we gaan preventief praktisch kijken wat we kunnen doen om te voorkomen dat medewerkers uitvallen. Uit de Arbobalans 2020 blijkt namelijk ook dat 47% van alle verzuimdagen aan werk gerelateerd is. Het hoogste percentage sinds 6 jaar. En ook Covid-19 maakt eens te meer duidelijk dat we de omslag moeten gaan maken naar een vitaler leven en werk.

   Tijdens deze masterclass laten Kim en Maaike u de beïnvloedingsmogelijkheden zien die er zijn om de omslag te maken ‘Van sturen op verzuim naar inzetten op vitaliteit’.

   Inzicht in uw eigen vitaliteit

   Waarom worden we zo vaak getriggerd door de reden van verzuimmelden maar zijn we in de praktijk tot nu toe onvoldoende bereid écht te kijken welke elementen een rol spelen bij verzuim? Waarom negeren we massaal zoveel signalen die werknemers en organisaties afgeven? Om als adviseur aan de slag te gaan met dit onderwerp is het belangrijk dat u ook inzicht heeft in uw eigen vitaliteit en inzetbaarheid. We gaan samen met u kijken naar de belangrijkste thema’s van duurzame inzetbaarheid; gezondheid & energie, motivatie & betrokkenheid, kennis & vaardigheden en work-life balans.

   Hoe kan een organisatie medewerkers vitaal houden

   Vervolgens laten we u in deze masterclass ook kennismaken met de knoppen waar een organisatie aan kan draaien om haar medewerkers duurzaam inzetbaar te houden en zo een vitale organisatie te worden. Centraal in deze bijeenkomsten staat “de praktijk”. Tal voor voorbeelden zullen gedeeld worden die reeds bewezen effectief bleken te zijn.

   Lid van het RSC?

   Het bijwonen van deze bijscholing is goed voor 6 PE-punten voor het RSC. Bent u lid van het RSC, dan verzoeken wij u zich in te schrijven via de website van het RSC. Dat is zeker belangrijk als u een RSC Uitgebreid lidmaatschap en deze bijscholing wilt laten afschrijven van uw tegoed op gratis bijscholingen.

  • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC.

   Uw investering voor deze masterclass is is € 345 ex btw.

   Heeft u een RSC Uitgebreid lidmaatschap, dan mag u per jaar twee bijscholingsdagdelen gratis bijwonen. Als u zich inschrijft via de website van het RSC wordt hier direct rekening mee gehouden. Zo voorkomt u dat u een nota ontvangt van CS Trainingen en Opleidingen.

  Deel op social media: