Kennis van de FML en Taak-Functie Analyses

Soort opleiding:
Duur:
1 middag
PE-Punten van:
 • Tijd: van 14.00 tot 17.00 uur

  Door: Kim Brinkman, Kikame

  Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC. Anders ontvangt u hoe dan ook een factuur van VeReFi!

  Voor de casemanager is het van belang om al vroeg de functie van de werknemer in kaart te brengen en deze functiebeschrijving door te geven aan de bedrijfsarts. Immers de bedrijfsarts stelt vast of de werknemer geschikt is voor deze bedongen arbeid. Een goede functiebeschrijving geeft ook een duidelijke afbakening wat er van de werknemer verwacht wordt voordat er een hersteldmelding plaats vindt. In de praktijk zien we dat een duidelijk beeld van de functie laat in kaart wordt gebracht. Veelal pas als er een taak-functie analyse gemaakt wordt door de arbeidsdeskundige. Die vaak pas in beeld komt wanneer het re-integratiedoel eigen werk niet meer haalbaar is en dan gaat onderzoeken of er nog arbeid mogelijk is in spoor 1.

  Voor elke casemanager is het belangrijk om de taal te begrijpen die de bedrijfsarts gebruikt binnen de FML of het inzetbaarheidprofiel (IZP). Kennis over de rubrieken van de FML is belangrijk, ook om de juiste vragen voor de bedrijfsarts te kunnen definiëren. Welke fysieke, cognitieve, geestelijke en organisatorische aspecten worden onderscheiden die een rol spelen in de balans tussen belasting en belastbaarheid? De casemanager wil scherp in beeld krijgen welke concrete mogelijkheden de werknemer nog heeft. Zodat werkgever en werknemer toewerken naar de best passende werkplek, aansluitend bij deze mogelijkheden. Tijdens deze bijscholing wordt behandeld:

  • Kennis van de functionele mogelijkhedenlijst (opgesteld door de bedrijfsarts);
  • Wijze van vaststelling van belasting en belastbaarheid met doorvertaling naar de mogelijkheden;
  • Het belang van concrete functieduiding binnen de arbeidsdeskundige rapportages;
  • Opkomst van loonwaarde-onderzoeken en hoe die ingezet kunnen worden;
  • Kennis omtrent het belang van taak/functie-analyses

  Mis deze unieke bijscholing niet!

  Lid van het RSC?
  Het bijwonen van deze bijscholingsmiddag is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Bent u lid van het RSC, dan verzoeken wij u zich in te schrijven via de website van het RSC. Dat is zeker belangrijk als u een RSC Uitgebreid lidmaatschap heeft en deze bijscholing wilt laten afschrijven van uw tegoed op gratis bijscholingen.

   

 • Er zijn voor deze opleidingen momenteel geen planningen. U kunt zich daarom ook niet inschrijven.
 • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC. Anders ontvangt u hoe dan ook een factuur van VeReFi!

  Deze bijscholing duurt van 14.00 tot 17.00 uur.
  Uw investering voor deze bijscholingsniddag is € 145 ex btw. Let op: u ontvangt voor deze bijscholing een nota van VeReFi BV.

  Heeft u een RSC Uitgebreid lidmaatschap, dan mag u per jaar twee bijscholingsmiddagen- of avonden gratis bijwonen. Als u zich inschrijft via de website van het RSC wordt hier direct rekening mee gehouden.

Deel op social media: