Duurzaam presteren; snelle plaatsing in passende arbeid

  • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC. 

   Docent: Dianne Commissaris

   Onze uitdaging als casemanager is om de werknemer zonder tijdverlies zo snel mogelijk te plaatsen in een passende baan, aansluitend bij de mogelijkheden die de werknemer wel heeft. Het naar boven halen van de talenten en mogelijkheden van de werknemer is een belangrijke sleutel tot een succesvolle plaatsing.

   In het vormgeven van passende arbeid biedt het model voor Duurzaam Presteren u praktische handvatten. Handvatten waarmee u planmatig kunt checken welke aspecten van het werk wél en welke niet aangepast moeten worden. Handvatten waarmee u gerichte vragen aan uw cliënt kunt stellen zodat die zelf inziet wat hij of zij nog wél kan en energie in het werk terug gaat vinden. Terugkeer op de werkvloer moet zo snel mogelijk, zonder onnodige vertraging. Daarom is het van belang dat we dit gesprek over passende arbeid efficiënt leren voeren. Deze bijscholing geeft u daarvoor de praktische handvatten.

   Ook komen de kansen die Job Crafting biedt aan bod. Job Crafting is de praktische uitwerking van de theorie over bevlogenheid. Hoe kun je het werk aanpassen zodat het leidt tot bijvoorbeeld meer werkplezier, meer uitdaging of fijnere samenwerking? Soms kunnen kleine veranderingen een groot verschil maken!

   Programma en werkvormen

   • Uitleg model voor Duurzaam Presteren (Bakker & Demerouti 2007; Kodde 2017) en diens relatie met het ‘oude’ model Arbeidsbelasting (van Dijk e.a. 1990)
   • Analyse praktijkcasus aan de hand van het model voor Duurzaam Presteren (plenair)
   • Uitleg Job Crafting en de vier vormen
   • Bespreking checklist ‘duurzaam presteren’ (gebaseerd op het model)
   • Oefening met de checklist ‘duurzaam presteren’ (tweetallen)
   • Afronding

   Materialen

   Na afloop ontvangt u de hand-out van de bijscholing, de checklist ‘duurzaam presteren’ en enkele artikelen over Job Crafting en duurzaam presteren. Ook ontvangt u een set met crafting-gerichte vragen bij elk van de vier vormen. Hiermee zet u uw cliënten direct aan het werk!

   De docent

   Dianne Commissaris is ergonoom en Certified Professional Coach. In dienst van TNO adviseerde ze bedrijven en brancheorganisaties over passend werk; hoe te zwaar werk lichter gemaakt kon worden en te licht werk zwaarder. Ze is de trotse uitvinder van het ‘fietsend computeren’ (TNO, 2006). En was eerder als docent ergonomie verbonden aan de VU in Amsterdam. Sinds 2014 biedt haar eigen bedrijf BTR coaching & consultancy haar de perfecte werkmogelijkheden tot duurzaam presteren.

   Lid van het RSC?

   Het bijwonen van deze bijscholing is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Bent u lid van het RSC, dan verzoeken wij u zich in te schrijven via de website van het RSC.

  • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC.

   De investering voor deze bijscholing is € 195 ex btw. 

   Heeft u een Uitgebreid of Zelfstandigen lidmaatschap van het RSC, dan mag u deze bijscholing laten afschrijven van de twee bijscholingsdagdelen die bij het lidmaatschap zijn inbegrepen. Wij verzoeken u zich in te schrijven via de website van het RSC. Zo voorkomt u dat u een nota krijgt van CS Trainingen en Opleidingen. 

  Deel op social media: