Inrichting Casemanagement bij het eigenregiemodel

Soort opleiding:
Duur:
1 dagdeel online
PE-Punten van:
  • Let op: Ben je aangesloten bij het RSC, schrijf je dan in via de site van het RSC.

   Door: Marjol Nikkels

   De Beleidsregels De zieke werknemer van de Autoriteit Persoonsgegevens staan op gespannen voet met het veelgebruikte eigenregiemodel. Want een werkgever mag niet meer zonder tussenkomst van de bedrijfsarts zelf vragen wat een werknemer nog wel kan doen. Veel organisaties worstelen ermee hoe ze de kracht van het eigenregiemodel kunnen behouden, maar wel voldoen aan de privacywetgeving. In deze bijscholing krijg je daarvoor praktische handvatten.

   We nemen de taken en verantwoordelijkheden van de verschillende professionals door: een werkwijzer voor het verzuimbeleid met wie op welk moment in actie komt. Uiteraard is dit een richtlijn die je zelf op maat kunt maken voor jouw organisatie. Belangrijk is wel dat er keuzes worden gemaakt door de directie in hun visie op verzuim.

   Een paar uitgangspunten:

   • Alle mogelijkheden die een werknemer heeft, worden ook daadwerkelijk worden ingezet en benut. Dus alle vrijblijvendheid bij de re-integratie gaat eraf.
   • De register-casemanager heeft de regierol en krijgt daarbij het mandaat om de juiste acties in te zetten.
   • De leidinggevende behoudt de verantwoordelijkheid over de re-integratie zolang dit op de eigen afdeling mogelijk is.

   Kortom, ben je op zoek naar een optimale inrichting van het best passende Casemanagement voor jouw organisatie, mis deze bijscholing dan niet.

   Aangesloten bij het RSC?

   Het bijwonen van deze bijscholing is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Ben je aangesloten bij het RSC, schrijf je dan in via de website van het RSC. Dat is zeker belangrijk als je een  Uitgebreid- of Zelfstandigen-registratie hebt en deze bijscholing wilt laten afschrijven van jouw bijscholingstegoed.

    

  • De investering voor deze bijscholing is € 199 ex btw.

   Heb je een RSC Uitgebreid- of Zelfstandigen-registratie, dan zijn hierin per jaar twee bijscholingsdagdelen inbegrepen. Als je je inschrijft via de website van het RSC wordt hier rekening mee gehouden. Schrijf je in via CS Opleidingen dan moet je direct afrekenen via IDeal.

  Deel op social media: