Hoe maak je van intervisie een succes?

Soort opleiding:
Duur:
1 middag
PE-Punten van:
 • Docent: Sybrand Hoekstra, docent CS Opleidingen

  Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC. Anders ontvangt u hoe dan ook een factuur van VeReFi!

  Hoe maak je van intervisie een succes?

  Als casemanager heeft u een belangrijke, onafhankelijke rol en verantwoordelijkheid in het begeleiden en adviseren van werkgever en werknemer in het verzuimproces. In die hoedanigheid komt u ook in situaties terecht waarbij u zich afvraagt wat nu de beste manier is om dat aan te pakken. Het is dan fijn als u hierover met een groepje vakcollega’s op gestructureerde wijze kunt sparren. Intervisie is daarvoor een geschikt instrument.

  Als het op de juiste manier wordt uitgevoerd, heeft intervisie de volgende voordelen:
  • Het is inspirerend omdat u tot nieuwe inzichten komt.
  • Het is gericht op ontwikkeling en deskundigheidsbevordering.
  • U kunt in een veilige omgeving gedachten uitwisselen.
  • Het nodigt uit tot zelfreflectie.
  • Het is ondersteunend voor de ander.

  In een intervisiegroep is er geen hiërarchie: alle deelnemers zijn gelijkwaardig. U leert voortdurend van en met elkaar op basis van praktijkervaringen. Maar hoe heeft u  nu maximaal profijt van intervisie? Welke werkvormen zijn handig om te hanteren? Dat leert u in deze interactieve bijscholing.

  Lid van het RSC?
  Het bijwonen van deze bijscholingsmiddag is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Bent u lid van het RSC, dan verzoeken wij u zich in te schrijven via de website van het RSC. Dat is zeker belangrijk als u een RSC Uitgebreid lidmaatschap hebt en deze bijscholing wilt laten afschrijven van uw tegoed op gratis bijscholingen.

 • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC. Anders ontvangt u hoe dan ook een factuur van VeReFi!

  Deze bijscholing duurt van 13.30 tot 16.30 uur.

  De investering voor deze bijscholingsmiddag is € 145 ex btw. Let op: u ontvangt voor deze bijscholing een nota van VeReFi BV.
  Heeft u een RSC Uitgebreid lidmaatschap, dan mag u per jaar twee bijscholingsmiddagen- of avonden gratis bijwonen. Als u zich inschrijft via de website van het RSC wordt hier direct rekening mee gehouden.

Deel op social media: