Het Grijze Talent

  • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC. 

   Door NIP Psycholoog Mirjam Wagenvoort en trainer Bram Zuidland

   We zien een toename in medewerkers boven de 50 op de werkvloer. Logisch, gezien de vergrijzing en afschaffing van de VUT, maar een uitdaging in een wereld waarin juist alles sneller, efficiënter en digitaler moet. Wat betekent dat voor uw organisatie, met meer oudere medewerkers? Hoe verbetert u het werkvermogen van uw medewerkers boven de 50? Hoe zorgt u ervoor dat zij nog steeds in hun kracht staan en gemotiveerd naar het werk blijven komen?

   Vanaf ongeveer 50 jaar gaat men een nieuwe levensfase in. Er zijn een heel aantal gebeurtenissen die grote invloed kunnen hebben op het welzijn van medewerkers. Denk aan de volgende onderwerpen:

   • Het nemen van afscheid van dierbaren (Het overlijden van ouders, maar ook kinderen die het huis uit gaan)
   • Omgaan met hormonale schommelingen (De overgang bij zowel vrouwen als mannen)
   • Omgaan met veranderingen op de werkvloer (Het werken in een digitale wereld, leiding krijgen van iemand die jaren jonger is, veranderde arbeidsethos)
   • Twijfel over baankeuze (Heb ik hier nu zelf voor gekozen of is het ingegeven door ouders?)
   • Verandering in rol (Opa/oma worden, mantelzorger of opeens kostwinner omdat partner al met pensioen gaat)

   Waar zit de intrinsieke motivatie van de medewerker, waar haalt hij energie uit? We onderzoeken wat er nodig is om de medewerker weer lekker in zijn/haar vel te laten zitten.

   Resultaat/leerdoelen

   We geven u een kijkje in de keuken van psychologie. Welke technieken kunt u toepassen bij uw medewerkers om op tijd te signaleren en de juiste interventies in te zetten? Leer hoe u uw medewerkers en hun talenten en kwaliteiten beter kunt leren kennen. Weet wat er leeft bij uw medewerkers; waar worden ze blij van en met welke reden komen zij hun bed uit? Word bewuster van de (loopbaan)plannen van uw medewerkers boven de 50; wat is voor hen nog van belang?

   Doelgroep

   Casemanagers, HR-medewerkers en leidinggevenden.

   Programma

   Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. We kunnen u helpen bij te sturen en om verandering in te zetten. We laten u zien op welke manier wij medewerkers meenemen in onze programma’s. Dit doen we met behulp van onze unieke fotomethode, die we ook u laten ervaren. Hierbij vragen we uit waar u nu staat en welke kant u op wilt. We creëren overzicht in kwaliteiten en talenten. Hiermee wordt er een persoonlijk levensplan gemaakt die een rode draad is voor de rest van de loopbaan. Het inzichtelijk maken van de mogelijkheden die er zijn zowel in werk als in privé, geeft handvatten om de motivatie van uw medewerkers te achterhalen.

   Werkvormen

   • We geven uitleg over testen die we afnemen
   • We gaan aan de slag met onze fotomethode
   • We bespreken de stress cirkel
   • Hoe raak je in en uit de flow
   • Er is ruimte om casuïstiek in te brengen en te bespreken
   • We reflecteren op eigen overtuigingen

   Lid van het RSC?

   Het bijwonen van deze bijscholingsdag is goed voor 6 PE-punten voor het RSC. Bent u lid van het RSC, dan verzoeken wij u zich in te schrijven via de website van het RSC.

  • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC.

   De investering voor deze bijscholing
   Deze bijscholing duurt van 9:30 tot 16:30 uur.
   De investering voor deze bijscholing is € 345 ex btw. Let op: u ontvangt voor deze bijscholing een nota van VeReFi BV.

   Heeft u een Uitgebreid of Zelfstandigen lidmaatschap van het RSC, dan mag u deze dag laten afschrijven van de twee bijscholingsdagdelen die bij het lidmaatschap zijn inbegrepen. Wij verzoeken u zich in te schrijven via de website van het RSC.

    

  Deel op social media: