Eigen risico dragen voor de WW

Soort opleiding:
Duur:
1 middag, 27 november 2018
PE-Punten van:
 • Datum: 27 november 2018

  Tijd: 14.00 tot 17.00 uur

  Door: Joost Ahsmann, projectmanager, trainer en adviseur Ahsmann Advies

  Wegens grote belangstelling bieden we de bijscholing Eigen risico dragen voor de WW nogmaals aan.

  Bij Overheids- en Onderwijswerkgevers blijft de Ziektewet- en WGA-schade opvallend hoog. Nog bijzonderder is het feit dat de werkloosheidslasten bij deze werkgevers – als gevolg van de WW en bovenwettelijke WW – landelijk gezien ruim twee keer zo hoog zijn als totale WIA: ruim € 700 miljoen per jaar aan werkloosheidslasten versus € 300 miljoen aan WIA uitkeringen. Dit is opmerkelijk omdat elke Overheids- en Onderwijswerkgever bij wet eigenrisicodrager is voor de WW.

  Voor casemanagers en inkomensspecialisten in deze sector is het dan ook belangrijk de instroom in Ziektewet, WGA en WW in samenhang te zien. Hoe zorgt u ervoor dat mensen re-integreren en voorkomt u dat ze uiteindelijk in de WW belanden? Dit vraagt om adequate kennis om de verplichtingen die horen bij het eigenrisicodragerschap te kunnen uitvoeren en daarnaast ook om de werkloosheidslasten te beïnvloeden.

  Lid van het RSC?

  Het bijwonen van deze bijscholingsmiddag is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Bent u lid van het RSC, dan verzoeken wij u zich in te schrijven via de website van het RSC. Dat is zeker belangrijk als u een RSC Uitgebreid lidmaatschap of student-lidmaatschap heeft en deze bijscholing wilt laten afschrijven van uw tegoed op gratis bijscholingen.

 • Er zijn voor deze opleidingen momenteel geen planningen. U kunt zich daarom ook niet inschrijven.
 • Uw investering voor deze bijscholingsmiddag is € 145 ex btw. Let op: u ontvangt voor deze bijscholing een nota van VeReFi BV.

  Heeft u een RSC Uitgebreid Lidmaatschap, dan mag u twee bijscholingsavonden of-middagen per jaar gratis bijwonen. Als u zich inschrijft via de website van het RSC wordt hier direct rekening mee gehouden.

Deel op social media: