Duurzaam presteren; sleutel bij preventie en re-integratie

Soort opleiding:
Duur:
1 dagdeel online
PE-Punten van:
  • Let op: Ben je aangesloten bij het RSC, schrijf je dan in via de site van het RSC. 

   Docent: Dianne Commissaris

   Deze bijscholing is ook beschikbaar in een versie van 2 dagdelen op locatie. Daarbij ligt meer nadruk op de toepassing in de eigen werksituatie. In deze online bijscholing komt de theorie aan bod.

   Een trend in ons vak van casemanager is dat we meer willen focussen op hoe we verzuim kunnen voorkomen. Dat vraagt ook aandacht voor wat taken en werkomgeving van een werknemer vragen. Langdurige overvraging kan tot uitval leiden. En een blijvende mismatch belemmert de re-integratie. Preventie van verzuim vraagt ook dat we aandacht hebben voor aspecten in het werk die energie en motivatie bevorderen.

   In het vormgeven van passende taken en een optimale werksituatie biedt het model voor Duurzaam Presteren je praktische handvatten. Handvatten waarmee je planmatig kunt checken welke aspecten van het werk wél en welke niet aangepast moeten worden. Handvatten waarmee je gerichte vragen aan een medewerker kunt stellen zodat die zelf inziet wat hij of zij nog wél kan en energie in het werk terug gaat vinden. Terugkeer op de werkvloer moet zo snel mogelijk, zonder onnodige vertraging. Daarom is het van belang dat we dit gesprek over werkenergie, passende taken en een optimale werksituatie efficiënt leren voeren. Deze bijscholing geeft je daarvoor de praktische handvatten.

   Ook komen de kansen die Job Crafting biedt aan bod. Hoe kan een medewerker, met onze begeleiding, zelf het werk aanpassen zodat het leidt tot bijvoorbeeld meer werkplezier, meer uitdaging of fijnere samenwerking? Soms kunnen kleine veranderingen een groot verschil maken!

   Programma en werkvormen

   • Uitleg model voor Duurzaam Presteren (Bakker & Demerouti 2007; Kodde 2017) en diens relatie met het ‘oude’ model Arbeidsbelasting (van Dijk e.a. 1990)
   • Analyse praktijkcasus aan de hand van het model voor Duurzaam Presteren (interactief)
   • Doorlopen Stappenplan ‘Duurzaam presteren’ aan de hand van praktijkcasus (interactief)
   • Uitleg Job Crafting en de vier vormen; analyse craftings-technieken in eigen werk
   • Afronding

   Materialen

   Vooraf ontvang je twee casussen en de hand-out van de presentatie, met daarin het Stappenplan ‘Duurzaam presteren’. Na afloop ontvang je de uitwerking van de casussen en een artikel over het bevorderen van bevlogenheid in organisaties. Ook ontvang je een set met crafting-gerichte vragen bij elk van de vier vormen. Hiermee zet je medewerkers direct aan het werk!

   De docent

   Dianne Commissaris is ergonoom en Certified Professional Coach. In dienst van TNO adviseerde ze bedrijven en brancheorganisaties over passend werk; hoe te zwaar werk lichter gemaakt kon worden en te licht werk zwaarder. Ze is de trotse uitvinder van het ‘fietsend computeren’ (TNO, 2006). En was eerder als docent ergonomie verbonden aan de VU in Amsterdam. Sinds 2014 biedt haar eigen bedrijf BTR coaching & consultancy haar de perfecte werkmogelijkheden tot duurzaam presteren.

   Aangesloten bij het RSC?

   Het bijwonen van deze bijscholingsdag is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Ben je aangesloten bij het RSC, schrijf je dan in via de website van het RSC. Dat is zeker belangrijk als je een  Uitgebreid- of Zelfstandigen-registratie hebt en deze bijscholing wilt laten afschrijven van jouw bijscholingstegoed.

  • Let op: Ben je aangesloten bij het RSC, schrijf je dan in via de site van het RSC.

   De investering voor deze bijscholing is € 199 ex btw.

   Heb je een RSC Uitgebreid- of Zelfstandigen-registratie, dan zijn hierin per jaar twee bijscholingsdagdelen inbegrepen. Als je je inschrijft via de website van het RSC wordt hier rekening mee gehouden. Schrijf je in via CS Opleidingen dan moet je direct afrekenen via IDeal.

  Deel op social media: