De winst van controleverlies

  • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC. Anders ontvangt u hoe dan ook een factuur van VeReFi!  

   Door: Annette Aarts, coach, trainer en procesbegeleider Anders Eigen 

   Wilt u in uw rol van casemanager meer rust en ruimte in uw hoofd ervaren en frustratie gemakkelijker loslaten? Schrijf u in voor de bijscholing De Winst van controleverlies. 

   Ons brein houdt van controle; dat is evolutionair zo bepaald. Daarmee voelen we ons veiliger, omdat we denken onszelf te kunnen behoeden voor vervelende situaties in de toekomst. Dat is helaas een illusie. Het leven is te complex en veranderlijk om te voorspellen en ontvouwt zich vaak anders dan we voor ogen hebben. Er controle over proberen te krijgen kost veel energie en levensplezier. Laat u verrassen door wat er op uw pad komt als u vaker durft los te laten. Als u de touwtjes wat meer laat vieren verlost u uzelf van verspilde energie, ergernissen en stress. En… niet alleen u, maar ook uw omgeving heeft daar baat bij. Winst voor iedereen! 

   Als u de controle loslaat, gebeuren er de mooiste dingen 

   Deze bijscholing is gericht op uw persoonlijke ontwikkeling. U brengt uw ‘regels’ en controlestrategieën in kaart en kijkt welke u wilt loslaten. U ervaart ook wat er gebeurt als u de realiteit omarmt zoals deze is. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor dat wat voor u belangrijk is, en gaat de energie weer stromen. Zo leert u om koersvast te handelen in lijn met dat wat voor u belangrijk is.  

   We werken in deze bijscholing met verrassende werkvormen uit de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is wetenschappelijk bewezen effectief en gaat over mentale flexibiliteit, loskomen van gedachten en gevoelens, uit uw gewoontepatronen stappen en handelen in lijn met uw waarden.  

   Deze bijscholing wordt gegeven door drs. Annette Aarts, gedragswetenschapper. Zij draagt als trainer, coach en opleider bij aan de ontwikkeling van mensen, teams en professionals in organisaties. Daarbij werkt zij aan bewustwording van gedrag, onderliggende drijfveren, ontwikkeling van nieuwe gedragspatronen, persoonlijk leiderschap. Vanuit het gedachtegoed van ACT werkt zij aan het versterken van de mentale flexibiliteit en vitaliteit van mensen. Kijk voor meer informatie op www.anderseigen.nl 

   Lid van het RSC?
   Het bijwonen van deze bijscholingsmiddag is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Bent u lid van het RSC, dan verzoeken wij u zich in te schrijven via de website van het RSC. Dat is zeker belangrijk als u een RSC Uitgebreid of Zelfstandigen lidmaatschap heeft en deze bijscholing wilt laten afschrijven van uw bijscholingstegoed. 

  • De investering voor deze bijscholing is € 195 ex btw. Let op: u ontvangt voor deze bijscholing een nota van VeReFi BV.

   Heeft u een RSC Uitgebreid of Zelfstandigenlidmaatschap, dan zijn hierin twee bijscholingsdagdelen per jaar inbegrepen. Als u zich inschrijft via de website van het RSC wordt hier direct rekening mee gehouden. 

  Deel op social media: