De toegevoegde waarde van oplossingsgerichte gesprekstechnieken voor de praktijk van de casemanager

Soort opleiding:
Duur:
1 middag
PE-Punten van:
 • Tijd: van 14.00 tot 16.30 uur

  Docent: Sybrand Hoekstra, CS Opleidingen

  Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC. Anders ontvangt u hoe dan ook een factuur van VeReFi!

  Als we zoeken naar de oplossing van een probleem, wordt vaak het probleem centraal gesteld. Het werkt echter beter als je je richt op de oplossing. De focus komt dan niet te liggen op het verleden, maar op de toekomst. Problemen worden zo uitdagingen.

  Door te werken met oplossingsgerichte gesprekstechnieken, leg je de nadruk meer op positieve gevoelens en eigenschappen van de werknemer. Deze zijn niet verdwenen, maar vaak ondergesneeuwd en gevolg van de problemen waarmee de werknemer is geconfronteerd. De kracht van het toepassen van oplossingsgerichte gesprekstechnieken is dat het een positieve uitwerking heeft op het zelfvertrouwen, de zelfwaardering, de betrokkenheid en de bevlogenheid van de werknemer.

  In het begin is het misschien best lastig om de regie los te laten en op uw handen te zitten om niet te snel met suggesties en ideeën te komen. Maar oefening baart kunst.

  In de bijscholingsmiddag krijgt u een korte inleiding over oplossingsgerichte gesprekstechnieken, worden voorbeeldvragen aangereikt en gaat u vooral oefenen aan de hand van situaties uit uw eigen casemanagementpraktijk.

  Lid van het RSC?

  Het bijwonen van deze bijscholingsmiddag is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Bent u lid van het RSC, dan verzoeken wij u zich in te schrijven via de website van het RSC. Dat is zeker belangrijk als u een RSC Uitgebreid lidmaatschap en deze bijscholing wilt laten afschrijven van uw tegoed op gratis bijscholingen

 • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC. Anders ontvangt u hoe dan ook een factuur van VeReFi!

  Deze bijscholing duurt van 14.00 tot 16.30 uur. Uitloop tot 17.00 uur is mogelijk
  Uw investering voor deze bijscholingsmiddag is € 145 ex btw. Let op: u ontvangt voor deze bijscholing een nota van VeReFi BV.

  Heeft u een RSC Uitgebreid lidmaatschap, dan mag u per jaar twee bijscholingsmiddagen- of avonden gratis bijwonen. Als u zich inschrijft via de website van het RSC wordt hier direct rekening mee gehouden.

Deel op social media: