De hooggevoelige werknemer, een last of kracht?

Soort opleiding:
Duur:
1 middag
PE-Punten van:
 • Tijd: van 14.00 tot 17.00
  Docent: Yvonne Veenendaal

  Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC. Anders ontvangt u hoe dan ook een factuur van VeReFi!

  Hooggevoeligheid (ook wel hoogsensitiviteit) wordt helaas vaak als zwakte gezien. Dat is jammer omdat een hoogsensitief persoon (HSP) juist over mooie kwaliteiten beschikt en mede daarom voor een organisatie van absolute meerwaarde is.

  Een op de vijf mensen is hoogsensitief. Dat er dus in uw organisatie een of meerdere HSP’ers werken is vrijwel zeker.
  Meer nog dan bij de gemiddelde werknemer is het van belang dat de kwaliteiten van deze persoon worden benut én de werkomgeving en taken passend zijn.

  Wanneer dit niet in balans is zien we helaas maar al te vaak (onbegrepen) verzuim.
  Wat maakt dat deze werknemer gevoeliger is voor uitval?
  Hoe kun je als werkgever er aan bijdragen dat jouw hoogsensitieve werknemer vitaal blijft? Maar ook, hoe benut je maximaal zijn of haar talenten?

  In deze bijscholing gaat Yvonne Veenendaal, lifecoach en ervaringsdeskundige, in op de kenmerken van hoogsensitiviteit. Ze neemt u mee in de wereld van een hooggevoelig persoon.
  Wat vraagt het van de HSP’er zelf, de werkgever/leidinggevende en de werkomgeving om met voldoening te kunnen werken, vitaal te blijven en niet uit te vallen en van toegevoegde waarde voor de organisatie te kunnen zijn?

  Lid van het RSC?
  Het bijwonen van deze bijscholingsmiddag is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Bent u lid van het RSC, dan verzoeken wij u zich in te schrijven via de website van het RSC. Dat is zeker belangrijk als u een RSC Uitgebreid lidmaatschap en deze bijscholing wilt laten afschrijven van uw tegoed op gratis bijscholingen

 • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC. Anders ontvangt u hoe dan ook een factuur van VeReFi!

  Deze bijscholing duurt van 14.00 tot 17.00 uur.
  Uw investering voor deze bijscholingsmiddag is € 145 ex btw. Let op: u ontvangt voor deze bijscholing een nota van VeReFi BV.

  Heeft u een RSC Uitgebreid lidmaatschap, dan mag u per jaar twee bijscholingsmiddagen- of avonden gratis bijwonen. Als u zich inschrijft via de website van het RSC wordt hier direct rekening mee gehouden.

Deel op social media: