Controle premiebeschikking werkhervattingskas

Soort opleiding:
Duur:
1 dagdeel
Onder licentie van:
PE-Punten van:
  • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC. Anders ontvangt u hoe dan ook een factuur van VeReFi!

   Michèle Sonneveld en Marja Florax (van Kantoor Mr. van Zijl ) laten u zien hoe u de premiebeschikking Werkhervattingskas kunt controleren, en waarom dit belangrijk is. Kantoor Mr. van Zijl is gespecialiseerd in arbeidsrecht, sociale zekerheid en loonheffingen. Voor de controle van de premiebeschikking Werkhervattingskas hebben zij een efficiënte methode en rekentool ontwikkeld.

   Praktische uitleg van de controle van de premiebeschikking Werkhervattingskas

   1. Hoe te besparen op de WGA- en ZW-lasten?
    • Voor welke bedrijven kansrijk?
    • Is controle ook zinvol voor eigenrisicodragers? Jazeker!
   2. Hoe lees je …?
    • de premiebeschikking Whk
    • de instroomlijsten van de belastingdienst
    • de risico overzichten van UWV
   3. Praktische uitleg van de methode “gedifferentieerde premie Whk”
    • versus lasten als eigenrisicodrager
   4. Te controleren aspecten?
    • Algemene aspecten van de premiebeschikking
    • Controle van de uitkeringsbeslissingen van UWV
    • Gevolgen van overgang van onderneming?
    • Correctieboekingen?

   De controle van premiebesluiten is één van de belangrijke taken van casemanagers, en er kan veel geld mee worden bespaard. De belastingdienst verstuurt begin december aan werkgevers de beslissing waarmee de hoogte wordt vastgesteld van de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas die de betreffende werkgever in het volgende jaar aan de belastingdienst moet betalen. De advocaten en casemanagers van Kantoor Mr. van Zijl realiseren voor hun cliënten grote besparingen op de kosten van arbeidsongeschikte (ex-) werknemers door een intensieve controle, niet alleen van het besluit van de belastingdienst, maar ook van de onderliggende uitkeringsbesluiten van het UWV. Soms kunnen besparingen worden gerealiseerd tot vijf jaar terug!

   Michèle Sonneveld en Marja Florax laten u zien voor welke werkgevers het controleren van de premiebesluiten wel en niet van belang is, op welke onderdelen gecontroleerd zou moeten worden, op welke verschillende wijzen fouten in premiebesluiten kunnen worden gecorrigeerd en hoe de besparingen op de te betalen premie kunnen worden gerealiseerd.

   Lid van het RSC?

   Het bijwonen van deze bijscholing is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Bent u lid van het RSC, dan verzoeken wij u zich in te schrijven via de website van het RSC.  Dat is zeker belangrijk als u een RSC Uitgebreid of Zelfstandigen lidmaatschap heeft en deze bijscholing wilt laten afschrijven van uw bijscholingstegoed.

  • De investering voor deze bijscholing

   Deze bijscholing duurt van 13:00-17:30 uur.

   Uw investering voor deze bijscholing is € 195 ex btw. Let op: u ontvangt voor deze bijscholing een nota van VeReFi BV.

   Heeft u een RSC Uitgebreid of Zelfstandigenlidmaatschap, dan zijn hierin twee bijscholingsdagdelen per jaar inbegrepen. Als u zich inschrijft via de website van het RSC wordt hier direct rekening mee gehouden.

  Deel op social media: