Casemanagement in Taakdelegatie

  • Let op: Ben je aangesloten bij het RSC, schrijf je dan in via de site van het RSC.

   Docent: Marjol Nikkels

   Bij casemanagement in taakdelegatie voert een casemanager taken van een bedrijfsarts uit onder diens toezicht en verantwoordelijkheid. Taakdelegatie maakt een grote groei door, ook door het tekort aan bedrijfsartsen.

   Deze manier van samenwerken leidt echter ook tot risico’s, zoals onzorgvuldige toepassing en onbekwaam handelen. Casemanagement in taakdelegatie vraagt dan ook om strikte regulering en kwaliteitsbewaking.

   Marjol heeft daarom vanuit het Register Specialistisch Casemanagement meegewerkt aan de Werkwijzer Casemanagement in Taakdelegatie die op het RSC Jaarcongres van 13 april 2022 is gepresenteerd. Deze werkwijzer is een spiegelbeeld van de eerder verschenen Werkwijzer Taakdelegatie voor bedrijfsartsen (februari 2019) en het Standpunt delegatie van taken door de bedrijfsarts en supervisie (juni 2020).

   De Werkwijzer Casemanagement in Taakdelegatie is een praktisch hulpmiddel met eisen, werkmethoden en instrumenten voor een goede samenwerking tussen bedrijfsarts en casemanager. Belangrijk, want de bedrijfsarts blijft bij taakdelegatie verantwoordelijk én tuchtrechtelijk aansprakelijk. In deze bijscholing neemt Marjol de highlights van de Werkwijzer met je door.

   Aangesloten bij het RSC?

   Het bijwonen van deze bijscholing is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Ben je aangesloten bij het RSC, schrijf je dan in via de website van het RSC. Dat is zeker belangrijk als je een  Uitgebreid- of Zelfstandigen-registratie hebt en deze bijscholing wilt laten afschrijven van jouw bijscholingstegoed.

  • De investering voor deze bijscholing is € 195 ex btw.

   Heb je een RSC Uitgebreid- of Zelfstandigen-registratie, dan zijn hierin per jaar twee bijscholingsdagdelen inbegrepen. Als je je inschrijft via de website van het RSC wordt hier rekening mee gehouden. Schrijf je in via CS Opleidingen dan moet je direct afrekenen via IDeal.

  Deel op social media: