Arbeidsongeschiktheid met als oorzaak zwangerschap

  • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC. Anders ontvangt u hoe dan ook een factuur van VeReFi!

   Door: Caroline de Graaf, Arbeidsrecht De Graaf

   In de rechtspraak wordt regelmatig geoordeeld dat de zwangerschap de aanleiding voor arbeidsongeschiktheid is, maar níet de directe oorzaak. Het gevolg is dat de werkgever het loon moet doorbetalen en geen ziektewetuitkering voor de werkneemster ontvangt. De wet spreekt echter niet van een directe oorzaak.

   De vraag die in deze bijscholing aan de orde komt is in hoeverre de richtlijn ‘Zwangerschap en bevalling als oorzaak van ongeschiktheid voor haar arbeid’ en uitspraken van rechters in lijn zijn met de wettekst en de bedoeling van de (internationale) wetgever. Ook geeft Caroline praktische handvatten waarmee u als casemanager kunt verdedigen dat de arbeidsongeschiktheid wordt veroorzaakt door de zwangerschap en u zodoende het recht op ziekengeld veilig kunt stellen.

   Lid van het RSC?
   Het bijwonen van deze bijscholingsmiddag is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Bent u lid van het RSC, dan verzoeken wij u zich in te schrijven via de website van het RSC. Dat is zeker belangrijk als u een RSC Uitgebreid lidmaatschap heeft en deze bijscholing wilt laten afschrijven van uw tegoed op gratis bijscholingen.

  • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC. Anders ontvangt u hoe dan ook een factuur van VeReFi!

   De investering voor deze bijscholing
   De investering voor deze bijscholing is € 145 ex btw. Let op: u ontvangt voor deze bijscholing een nota van VeReFi BV.

   Heeft u een RSC Uitgebreid lidmaatschap, dan mag u twee bijscholingsavonden of -middagen per jaar gratis bijwonen. Als u zich inschrijft via de website van het RSC wordt hier direct rekening mee gehouden.

  Deel op social media: