Alcohol-, drugs-, medicijnen-, gamen- of gokproblematiek en/of verslaving

  • Let op: Bent u lid van het RSC, schrijf u dan in via de site van het RSC. 

   Door Stephan Roelofs, oprichter Be-Responsible

   Het herkennen en bespreekbaar maken van alcohol en of drugsproblematiek is niet eenvoudig. En eenmaal het thema bespreekbaar brengt het een volgende uitdaging met zich mee. Hoe werken we naar een structurele oplossing? Hoe houden we grip op het traject? Hoe laten we de medewerker zijn of haar verantwoordelijkheid nemen? Kan je zoiets afdwingen? Welke zorginstellingen zijn geschikt voor de zakelijke markt? Hoe zit het met informatie-uitwisseling en de AVG bij afhankelijkheidsproblematiek? Gesprekstechnieken en nog vele andere praktische zaken komen aan de orde in deze interactieve bijscholing.

   Stephan Roelofs
   Stephan is specialist op gebied van werk, verslaving en doserings-problematiek. Hij is zelf ex-verslaafde en kent de destructie van verslaving als geen ander. Zijn jarenlange ervaring in herstel, het doen van interventies en het samenwerken met werkgevers, HRM, casemanagers en arbodiensten maken van Stephan een unieke sparringpartner. Stephan is oprichter van het bedrijf: Be-Responsible, zij helpen organisaties met alcohol- en drugsvrij werken.

   Lid van het RSC?
   Het bijwonen van deze bijscholingsmiddag is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Bent u lid van het RSC, dan verzoeken wij u zich in te schrijven via de website van het RSC. Dat is zeker belangrijk als u een RSC Uitgebreid of Zelfstandigen lidmaatschap heeft en deze bijscholing wilt laten afschrijven van uw bijscholingstegoed.

  • Let op: bent u lid van het RSC, schrijf dan in via de website van het RSC

   De investering voor deze bijscholing is € 195 ex btw.

   Heeft u een RSC Uitgebreid of Zelfstandigenlidmaatschap, dan zijn hierin twee bijscholingsdagdelen per jaar inbegrepen. Als u zich inschrijft via de website van het RSC wordt hier direct rekening mee gehouden. Zo voorkomt u dat u een nota ontvangt van CS Trainingen en Opleidingen.

  Deel op social media: