Actualiteiten in arbeidsrecht

Soort opleiding:
Duur:
1 dagdeel online
PE-Punten van:
  • Let op: Ben je aangesloten bij het RSC, schrijf je dan in via de site van het RSC.

    

   Docent: Caroline de Graaf-Tolkamp

   Tijdens deze bijscholing behandelt Caroline de Graaf een selectie aan actuele arbeidsrechtelijke thema’s. Zij neemt je mee in de veranderingen en ontwikkelingen in wet- en regelgeving en bespreekt de meest actuele rechtspraak gericht op ziekteverzuim en re-integratie.

   Het arbeidsrecht is complex en continue aan verandering onderhevig. Parate kennis van de casemanager van het arbeidsrecht in relatie tot verzuim is van groot belang. Geldt het opzegverbod ook nadat de UWV-procedure is gestart? Wat is tijdens het opzegverbod bij ziekte de bedongen arbeid? Wat is de waarde van een vakantiedag (bij ziekte)? Welk oordeel is leidend bij een verschil in opvatting tussen verschillende medici? In hoeverre is een werknemer bevoegd zijn re-integratie verplichtingen op te schorten? Vragen die recentelijk in de jurisprudentie een rol hebben gespeeld en die tijdens deze bijscholing aan bod komen.

   Programma

   Wetgeving:

   • ‘Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden’, zoals de scholingsplicht, (g)een verbod op nevenwerkzaamheden, uitbreiding informatieplicht werkgever, voorspelbaar werkpatroon en uitbreiding opzegverbod

   Jurisprudentie:

   • Regeling compensatie transitievergoeding
   • Actualiteiten rondom de slapende dienstverbanden
   • Opzegverbod bij ziekte
   • Re-integratie
   • Vakantie(verlof) en ziekte

   Caroline weet als geen ander de taaie wet- en regelgeving op een praktische manier. te brengen. Door haar enthousiasmerende en praktische aanpak leer en onthoud je de ontwikkelingen en actuele uitspraken op het gebied van het arbeidsrecht.

    Aangesloten bij het RSC?

   Het bijwonen van deze bijscholing is goed voor 3 PE-punten voor het RSC. Ben je aangesloten bij het RSC, schrijf je dan in via de website van het RSC. Dat is zeker belangrijk als je een  Uitgebreid- of Zelfstandigen-registratie hebt en deze bijscholing wilt laten afschrijven van jouw bijscholingstegoed.

    

  • De investering voor deze bijscholing is € 199 ex btw.

   Heb je een RSC Uitgebreid- of Zelfstandigen-registratie, dan zijn hierin per jaar twee bijscholingsdagdelen inbegrepen. Als je je inschrijft via de website van het RSC wordt hier rekening mee gehouden. Schrijf je in via CS Opleidingen dan moet je direct afrekenen via IDeal.

  • Er zijn voor deze opleidingen momenteel geen planningen. U kunt zich daarom ook niet inschrijven.
  Deel op social media: