Reactie van kabinet op analyse WRR en Commissie Borstlap

Nog voor de Coronacrisis verscheen op 23 januari 2020 het advies van de Commissie Borstlap met de titel ‘In wat voor land willen wij werken? Ook de Wetenschappelijk Raad voor Regeringsbeleid (WRR) kwam begin dit jaar met een analyse over de toekomst van de arbeidsmarkt, waarin de noodklok wordt geluid dat verandering noodzakelijk is. Het kabinet geeft in een reactie op de beide rapporten aan de hoofdlijnen van de analyses te herkennen.

Lees meer…

CS OPLEIDINGEN EN HOGESCHOOL VAN ARNHEM EN NIJMEGEN CONTINUEREN SUCCESVOLLE SAMENWERKING

CS Opleidingen werkt al 15 jaar samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) als toezichthouder op de kwaliteit van de opleidingen en examinering. Doel van de samenwerking was om in het belang van de studenten te komen tot een heldere loskoppeling van onderwijs, toetsing en ontwikkeling van nieuwe onderwijsprogramma’s. Deze samenwerking is zo succesvol gebleken, dat deze nu voor onbepaalde tijd wordt gecontinueerd.

Lees meer…

CS Opleidingen en SuperGarant bundelen krachten

Per 15 juli 2020 is CS Opleidingen onderdeel van de SuperGarant Groep. CS Opleidingen is in 2009 opgericht als antwoord op de vraag naar hoogwaardige opleidingen op het gebied van sociale zekerheid. In het afgelopen decennium is CS uitgegroeid tot de marktleider in het hoger beroepsonderwijs voor sociale zekerheid, verzuim en re-integratie. Grondleggers van CS zijn Marjol Nikkels en Herwin Schrijver, welke beiden betrokken zullen blijven bij CS Opleidingen.

Marjol Nikkels en Herwin Schrijver:

“We hebben afgelopen jaren met enorm veel energie en plezier CS Opleidingen in de markt gezet en we zijn dan ook trots op het bedrijf wat er nu staat. Mooi om te zien dat we met het delen van onze kennis en expertise anderen kunnen opleiden en inspireren tot het uitvoeren van kwalitatief goede verzuimbegeleiding in Nederland. In SuperGarant vinden wij een partner met dezelfde drive om de kwaliteit van verzuimbegeleiding op een hoger niveau te brengen en te houden”.

Guus Mineur:

SuperGarant heeft zich de afgelopen 35 jaar ontwikkeld tot specialist voor het MKB op het gebied van zorg en sociale zekerheid. Wij combineren kennis van  branches met kennis en expertise op het gebied van sociale zekerheid en arbodienstverlening. Het samengaan van CS Opleidingen en SuperGarant biedt ons de mogelijkheid om onze individuele krachten gezamenlijk verder uit te bouwen. ”

CS Opleidingen zal haar activiteiten vanuit hun vestiging in Ede blijven voortzetten.

We gaan weer geleidelijk aan open!

Door de uitbraak van het COVID-19-virus geven we tot nu toe online les, maar vanaf 8 juni gaan we stapsgewijs ook weer klassikaal les geven. In eerste instantie alleen aan studenten Regie op Verzuim: zij krijgen de mogelijkheid de lessen die ze online gevolgd hebben alsnog klassikaal te volgen.

Veiligheid

We houden ons aan de veiligheidsrichtlijnen van het RIVM om de lesdagen veilig te laten verlopen:

  • We ontvangen slechts een beperkt aantal studenten om de 1,5 meter ruimte in de klas te kunnen garanderen.
  •  We hanteren gescheiden looproutes. Voor de lokalen 3, 4, 5 en 6 kom je binnen via ingang West. Je verlaat het pand via het terras. Voor lokaal 7 kom je binnen via de hoofdingang.
  • Bij de ingangen staan desinfectiezuilen om bij binnenkomst je handen te ontsmetten.
  • Bij het koffieapparaat gebruik je ook eerst het desinfectiepompje en respecteer je 1,5 meter afstand. Vanaf het koffieapparaat volg je de looproute.
  • De lokalen worden zo veel mogelijk gelucht.
  • Er wordt dagelijks extra en intensief schoongemaakt.
  • In plaats van een zelfbedieningslunch staan in het restaurant lunchpakketjes klaar, bestaande uit sandwiches, salade en fruit. Bij het bereiden van de lunchpakketjes worden mondkapjes en handschoenen gedragen. Heb je speciale dieetwensen, dan zul je zelf een lunchpakketje moeten meenemen.
  • We kunnen je niet ontvangen als je verkouden bent of koorts hebt. Merk je dat je gezondheidsklachten hebt? Of ben je in contact geweest met iemand die besmet is met COVID-19? Bel ons dan voor overleg over alternatieve mogelijkheden.

Meeste lessen nog online

Aangezien we slechts een beperkt aantal cursisten kunnen toelaten, blijven de meeste lessen nog even online gegeven worden. Dat geldt ook voor de Summer School Regie op Verzuim die start op 15 juni. Kijk dus goed naar je persoonlijke planning op verefi.nl.