Update Coronavirus: lessen alleen nog online te volgen

Ook bij CS Opleidingen ontkomen we er niet aan om maatregelen te nemen in verband met het coronavirus. Hoe gaan we de komende tijd om met lessen en examens?

Les volgen via Zoom

De meeste lessen gaan gewoon door, maar worden tot en met 31 maart alleen nog online, dus digitaal verzorgd. Dit gaat via Zoom, een dienst voor een virtuele bijeenkomst via internet. Je kunt de les dan thuis volgen via je pc, laptop, tablet of telefoon. Hiervoor kun je het Zoom Cloud Meetings programma op je pc of tablet installeren (https://zoom.us/download) of de app downloaden via de Playstore of App Store. Om deel te nemen aan de les, ontvangen de huidige studenten een inlogcode via het secretariaat.

Overigens: als daar behoefte aan is, heb je de mogelijkheid om dezelfde les ook nog een keer in collegevorm in Ede te volgen. Hier worden dagen voor ingepland wanneer bekend is dat de maatregelen van het RIVM opgeheven zijn. Zo kun je de studie nu online volgen en op een later moment kan een ieder die dat wenst de les ook nog live bijwonen.

Sommige lessen uitgesteld

Lessen die niet geschikt zijn voor deze manier van werken, denk bijvoorbeeld aan de communicatielessen en lessen waarbij veel interactie nodig is, worden uitgesteld tot een later moment. Daar krijgen betrokkenen persoonlijk bericht over.

Eerste lesdag

Is het je eerste lesdag? Dan sturen we het lesmateriaal naar je op, zodat je de les thuis via zoom kunt volgen.

Examens uitgesteld

Examens in maart worden uitgesteld naar een moment later in het jaar. We zullen je uiteraard zo snel mogelijk over nieuwe data informeren.

Heb je nog vragen? Dan kun je ons natuurlijk altijd mailen of bellen: 088 203 2700.

Nieuwsbericht over het Coronavirus

Het Coronavirus houdt het hele land bezig en ook wij krijgen hier veel vragen over.

Via dit bericht geven we graag ons beleid door hoe CS Opleidingen omgaat met deze situatie.

Wij volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM en de GGD.

Als u op vakantie bent geweest in een gebied met coronabesmettingen of in contact bent geweest met personen die besmet zijn, dan vragen we aan u om niet te komen voordat duidelijk is of deze persoon al dan niet besmet is.

Het is mogelijk om in overleg met ons de les van afstand bij te wonen mits u zelf maar een goede internetverbinding hebt en wij uw aanwezigheid kunnen borgen. Dit is ook mogelijk indien u van uw werkgever verplicht thuis moet werken.

Verder hanteren we de boodschap van het RIVM, we geven elkaar dus geen handen meer.

En we volgen de algemene hygiënemaatregelen:

–              Regelmatig handen wassen;

–              Hoesten en niezen aan de binnenkant van de elleboog;

–              Gebruik van papieren zakdoekjes.

 

Wanneer er een les niet doorgaat, nemen we altijd telefonisch contact met u op. Bij vragen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

Lessen en examens gaan gewoon door

Bij CS Opleidingen komen vragen binnen of de lessen en examens wel doorgaan nu het Coronavirus Nederland heeft bereikt. Wij volgen het advies van het RIVM en  de GGD.  Dit betekent dat  lessen en examens gewoon doorgaan. Wie niet ziek is, vormt geen risico voor zijn/haar omgeving.

Let op: Heb je koorts én hoestklachten en kom je terug uit een coronagebied, blijf dan thuis en volg de adviezen van het RIVM!

Wat kun je zelf doen?
Het is belangrijk te letten op goede hand- en hoesthygiëne:
• handen wassen met zeep;
• niezen/hoesten in de elleboog;
• papieren zakdoekjes gebruiken.

Heb je vragen?
Wij volgen de richtlijnen van de overheid, houden de ontwikkelingen goed in de gaten en passen ons beleid waar nodig direct aan. Meer informatie over de landelijke richtlijnen vind je op rijksoverheid.nl/coronavirus.

 

Rapport Commissie Borstlap: arbeidsmarkt moet meer activerend worden

Op 23 januari presenteert de Commissie Regulering van werk haar langverwachte rapport met maatregelen om de doorgeschoten flexibilisering van de arbeidsmarkt terug te dringen.  De commissie legt veel nadruk op ontwikkeling en inzetbaarheid en een gelijkwaardige behandeling van werknemers en zzp’ers. Daarnaast pleiten ze voor een collectieve basisvoorziening voor arbeidsongeschiktheid voor alle werkenden. Ze stellen voor om de loondoorbetaling bij ziekte terug te brengen naar 1 jaar. Morgen verschijnt de VeReFi whitepaper. Nu eerst een nieuwsflits.

Lees meer…

Parameters gedifferentieerde premie Werkhervattingskas 2020

Op 2 september 2019 zijn in de Staatscourant de gedifferentieerde premies verschenen voor de Werkhervattingskas voor het jaar 2020.

Een verandering is dat vanaf 1 januari 2020 het rekenpercentage is afgeschaft. Het gemiddelde percentage is nu het referentie premiepercentage, oftewel waar individuele middelgrote en grote werkgevers een korting of opslag over krijgen.

Voor de sectorale premies voor kleine bedrijven is ook een wijziging doorgevoerd. Deze premies zijn nu uitsluitend berekend op basis van de lasten en loonsommen van kleine werkgevers. Dit is eerlijker omdat het arbeidsongeschiktheidsrisico van kleine werkgevers kleiner is dan dat van grote werkgevers. In de bijlage bij de Staatscourant zijn de sectorale premies opgenomen.
Voor de berekening van de individuele premie voor de grote werkgever zijn de parameters Werkhervattingskas voor het jaar 2020 als volgt:

WGAZiektewet
Gemiddelde percentage0,76%0,52%
Maximumpremie werkgevers (= 4 * gemiddeld)3,04%2,08% (*)
Minimumpremie werkgevers (= 0,25 * gemiddeld)0,19%0,13%
Gemiddelde werkgeversrisicopercentage0,48%0,32%
Correctiefactor werkgeversrisico1,181,21

(*) Voor de Ziektewet geldt voor sector 52 ‘Uitzendbedrijven’ een afwijkende premie van 10,02%

De maximumpremie is vier maal de gemiddelde premie en de minimumpremie is 0,25 van de gemiddelde premie. Het gemiddelde percentage voor de basis waarop de opslag of de korting berekend wordt is conform verwachting licht gestegen voor zowel de WGA (van 0,75% naar 0,76%).

Het gemiddelde werkgeversrisicopercentage voor de WGA is fors gestegen van 0,41% naar 0,48%, de correctiefactor werkgeversrisico is wel gedaald.

Voor de Ziektewet is het gemiddelde percentage fors gestegen van 0,47% naar 0,52%. De meeste bedrijven gaan dus meer betalen voor de Ziektewet. Het gemiddelde werkgeversrisicopercentage is ook gestegen van 0,26% naar 0,32%.

Op www.verefi.nl vindt u de rekentools WGA calculator en Ziektewet calculator; beide zijn aangepast met de premies van het jaar 2020.
Hieronder vindt u de VeReFi de Whitepaper Werkhervattingskas met allerlei voorbeeldberekeningen

thumbnail of whitepaper Parameters Werkhervattingskas 2020 en afweging WGA ZW ERD vs2

 

Zie ook: Staatscourant – Besluit gedifferentieerde premie Werkhervattingskas 2020
Zie ook: UWV: Gedifferentieerde premiesWGA en Ziektewet 2020

Sfeerimpressie Zomermarkt

Het was weer een echte Zomermarkt: wat een stralend weer! Gelukkig deed de airco het goed en boden de bomen voldoende schaduw, dus het was goed toeven in Ede. Er waren zoveel aanmeldingen dat de zomermarkt dit keer zelfs drie dagen duurde!
Wij danken de deelnemers voor hun enthousiasme en natuurlijk onze sprekers voor hun inspirerende workshops: Pim Berkhout, Mark Bourgonjen, Jeroen Breen, Stephanie van Dael, Doortje ’t Hart, Ruud de Leede ,Ulrika Leons, Britt van Leur, Machteld List, Marc van Lokven, Sonja Scholts, Wendel Slingerland, Yvonne Veenendaal, Mieke Verkaik, Alex van der Wal, Eric Wonnink en Floris Wouterson. En onze sponsors: Otherside at Work, Ergatis, WGA Control, Robidus, Icara, Marvalous Health en Register Specialistisch Casemanagement.
Voor wie nog even wil terugkijken hebben we een korte sfeerimpressie gemaakt.

Ook zo’n leuk event meemaken? Reserveer dan alvast 1 oktober in je agenda voor het VeReFi Congres ‘Motivatie en veerkracht’.
Met sprekers als dr. Kilian Wawoe, Peter Kuijper, olympisch kampioen Jochem Uyttenhage en voor wie hem op de Zomermarkt gemist heeft: Floris Wouterson over SuperSlapen.