Overlijdensbericht vakcollega

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze docent en zeer gewaardeerde vakcollega

Karen Schulz- van der Vliet

Als arbeidsdeskundige en casemanager was zij enorm bevlogen, gepassioneerd en vakbekwaam.
Wij wensen haar echtgenoot Mark, dochter Noa en alle naasten enorm veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Directie en medewerkers
CS Opleidingen BV

Robidus Kennis Academy geaccrediteerd tot bevoegde onderwijsinstelling voor de opleiding Regie op Verzuim

CS Opleidingen, Cylin Beroepsonderwijs en Cylin exameninstituut feliciteren de Robidus Kennis Academy met de accreditatie tot bevoegde onderwijsinstelling voor de opleiding Regie op Verzuim! De toekomstige studenten mogen afstuderen voor het officiële diploma op HBO-niveau van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en krijgen na het het behalen van hun diploma het recht om toe te treden tot het Register Specialistisch Casemanagement om de titel ROV te voeren. Namens Cylin wensen wij de Robidus Kennis Academy veel succes!

Parameters gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) 2019 bekend

Op 3 september 2018 zijn de parameters van het besluit gedifferentieerde premie Werkhervattingskas 2019 gepubliceerd in de Staatscourant. De gedifferentieerde premie kent een WGA-premiecomponent en een Ziektewet-premiecomponent. Een eigenrisicodrager voor de Ziektewet hoeft het Ziektewetdeel niet te betalen en een eigenrisicodrager voor de WGA hoeft het WGA-deel niet te betalen.

Lees meer…

Sfeerimpressie Zomermarkt 27 en 28 juni

Het was met recht een Zomermarkt: wat hebben we geboft met het prachtige weer. Twee dagen met een ruime keuze uit verschillende workshops, waarbij de eerste dag het accent lag op schadelastbeheersing en de tweede dag op inzetbaarheid. Wij danken onze sprekers: Joost Ahsmann, Jeroen Breen, Paul Lammerts, Peter Kuijper, Michèle Sonneveld, Marja Florax, Linne van Straten, Albert-Jan Vink, René de Bie, Guido Welter, Nico van Hemmen, Simon Troost, Marc van Lokven, Berdy de Bie, Maaike Thijssen en Sybrand Hoekstra. En natuurlijk iedereen die aan de workshops deelgenomen heeft. Heel veel dank voor ieders enthousiasme en graag tot de volgende keer!

Te laat voor sessie Marjol van 27 juni? Kom op 28 juni!

We zijn heel erg blij met alle belangstelling voor de Zomermarkt. Woensdag 27 juni is helemaal volgeboekt! We krijgen hier veel vragen over, want veel mensen willen graag de sessie van Marjol over de AVG en de verschillende rollen van casemanagers bijwonen. Deze mensen raden wij aan zich voor de donderdag in te schrijven. Dan geeft Marjol in de middag een sessie waarin ook dit onderwerp aan bod komt, uiteraard gerelateerd aan het thema inzetbaarheid. Schrijf hier in

 

Extra sessie door Marjol op dag 2 VeReFi Zomermarkt

Op 28 juni staat de VeReFi Zomermarkt in het teken van inzetbaarheid. Een bijzonder actueel thema, en we zijn er trots op dat we geweldige sprekers voor deze dag hebben kunnen krijgen. Wat dacht u van:

  • Maaike Thijssen, vitalitymanager van het jaar 2014: zij neemt u mee door een aantal praktische stappen die u kunt zetten op het gebied van duurzame inzetbaarheid in uw organisatie.
  • Guido Welter, adviseur duurzame inzetbaarheid: hij geeft een demonstratie van de KOBA-Di tool van TNO en NPDI, die direct inzicht geeft in wat duurzame inzetbaarheid u oplevert
  • Peter Kuijper, coach Mind& Health: een veelgevraagd spreker die u alles vertelt over de 10 energizers, factoren waar ieder mens energie van krijgt. Bij deze workshop krijgt u zelfs een persoonlijk plan van aanpak.
  • Simon Troost, landelijk bekend om zijn geweldige kennis over Arbo en PSA.
  • Albert-Jan Vink, eigenaar/trainer/gz-psycholoog Psyche@work: hij gaat in op het belang van een verzuimaanpak waarbij niet de psychische klachten, maar de persoonlijkheid van de cliënt en de wisselwerking met de werkplek centraal staan.

Daarnaast zullen Nico van Hemmen, Marc van Lokven, Berdy de Bie en Sybrand Hoekstra bevlogen vanuit hun eigen praktijk spreken.

Extra sessie: wat mag er wel en niet bij verzuimgesprekken

Aan dit mooie programma hebben we nog een extra sessie toegevoegd. Marjol Nikkels zal bespreken wat er wel en niet mag bij het voeren van verzuimgesprekken in relatie tot de AVG. Ook behandelt ze de highlights uit het nieuwe CS verbindt boekje ‘Van eigen regie naar zelfregie’.

Kortom: u mag deze dag niet missen! Schrijf nu in: VeReFi Zomermarkt  

Geslaagd voor drie audits!

We zijn blij te kunnen melden dat we in korte tijd drie succesvolle audits hebben doorlopen:

  • Hobéon SKO voor accreditatie van de opleiding Post Bachelor Register Arbeidsdeskundige
  • Centraal Register Kortdurend Beroepsonderwijs (CRKBO): we zijn opnieuw erkend en kunnen daardoor onze opleidingen ook btw-vrij aanbieden
  • ISO 9001 certificering

Daarnaast zijn we bezig met de NVAO-accreditatie. De NVAO-accreditatie is het hoogst haalbare kwaliteitskeurmerk voor hoger onderwijs en dé garantie dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit op de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. De NVAO is een onafhankelijke overheidsorganisatie die de kwaliteit van het hoger onderwijs bewaakt.

 

Ruud de Leede vertelt over inzetbaarheid bij RTLZ

Dag 2 van de VeReFi Zomermarkt heeft als thema ‘Inzetbaarheid’. Iemand die daar alles van weet is onze docent Ruud de Leede. Hij vertelde hierover in een interview voor RTLZ.

Bij inzetbaarheid draait het om gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van medewerkers. We worden met zijn allen ouder en moeten langer doorwerken. De vraag is: hoe houden we werknemers behouden voor de arbeidsmarkt en zorgen we ervoor dat ze gezond de pensioenleeftijd halen? Dit is een uitdaging en daarvoor is beleid nodig en goede professionals om coaching te geven en te activeren.

Lees meer…