AP: zonder tussenkomst bedrijfsarts geen mogelijke taken uitvragen

Een student van CS (registeropleiding Taakdelegatie) raakte tussen twee vuren omdat haar werkgever, een grote Zorginstelling met 5.000+ FTE, recent heeft gekozen voor het Eigen Regie Model. Daarbij heeft een gerenommeerd opleidingsinstituut het uitvragen naar de mogelijkheden als een afzonderlijk opleidingsprogramma voor de leidinggevenden opgenomen. CS zegt dat het vragen naar mogelijkheden niet mag, het andere opleidingsinstituut zegt van wel.  De student heeft daarop een brief geschreven aan de Autoriteit Persoonsgegevens om duidelijkheid te vragen.

Lees meer…

Volop nieuwe bijscholingen in september en oktober!

In september en oktober hebben we weer een gevarieerd aanbod aan bijscholingen. Wat dacht u van:

 • ZW/WGA-eigenrisicodragerschap ( 7 september)
 • Prinsjesdag: veranderingen sociale wetgeving ( 20 september)
 • Oplossingsgerichte gesprekstechnieken (26 september)
 • Kennismaken met Loonwaarde ( 4 oktober)
 • Analyse van de verzuimrisico’s: harde en zachte criteria (12 oktober)
 • Omgaan met weerstand (25 oktober)
 • VeReFi-tools: werken met de nieuwe applicaties Timeline, VeReFi VerzuimInzicht en VeReFi DNA (31 oktober)

Alle bijscholingen zijn ’s avonds: van 17.30 tot 20.30 uur. Van 17.30 tot 18.00 uur kunt u deelnemen aan het dinerbuffet. Uw investering voor een bijscholingsavond is € 145 ex btw. Alle informatie over de diverse bijscholingen vindt u onder Opleidingen.

Heeft u een Uitgebreid lidmaatschap van het Register Specialistisch Casemanagement dan mag u per jaar twee bijscholingsavonden gratis bijwonen.

Verzoek tot spreektijd ledenvergadering RNVC

Verzoek tot spreektijd bij de ledenvergadering van de RNVC op 18 september

 

De RNVC heeft een extra ledenvergadering ingelast op 18 september. Aanleiding is alle commotie die ontstaan is door het toelaten van meerdere opleiders voor de titel Rccm. Zeker nu deze toelating met terugwerkende kracht geldt. Hiermee is het probleem ontstaan dat er geen waarborg meer is voor de kwaliteit van de bestaande titels. Een voorbeeld is reeds bekend van een persoon die tot twee keer toe het examen bij CS Opleidingen niet heeft gehaald, maar nu wel Rccm is geworden.

Gezien de berichtgeving heeft de situatie vermoedelijk de RNVC ook overvallen. Belangrijk vinden wij dat waar de berichtgeving over CS Opleidingen gaat, deze eerlijk en waarheidsgetrouw is. Dat is helaas niet het geval. Iedere medaille heeft 2 kanten en verdient het daarom ook om van 2 kanten te worden belicht. Daarom hebben wij het bestuur van de RNVC gevraagd om 20 minuten spreektijd om tijdens de ingelaste vergadering van 18 september 2017 van de zijde van CS een toelichting te geven op de gang van zaken in de afgelopen periode van 4 jaar. We krijgen zelf veel vragen over de ontstane situatie en vinden het belangrijk dat een ieder in staat is om een evenwichtig oordeel te vellen.

Vacature Bedrijfsarts Docent

CS Opleidingen is per direct op zoek naar een Bedrijfsarts voor het verzorgen van verschillende lessen voor de opleiding Regie op Verzuim.

Het gaat om de lessen

 • Wat mag ik van de bedrijfsarts verwachten?
 • Omgaan met psychisch arbeidsverzuim.

Functie-eisen:

 • Affiniteit met lesgeven, ervaring als docent is een pré;
 • Enthousiast, gedreven;
 • Bereid om op verschillende locaties verspreid door heel Nederland les te geven;
 • Flexibel inzetbaar, lestijden van 09:30-12:15 en 13:15-16:15 uur, aantal uren in overleg.

Reacties voorzien van cv en korte motivatie t.a.v. Anneliek van den Hul: secretariaat@cs-opleidingen.nl. Ook voor vragen over deze vacature kunt u contact opnemen met het secretariaat, secretariaat@cs-opleidingen.nl of 055-843 5410.

Vacature Docent Regie op Verzuim

Vacature Docent Regie op Verzuim

CS Opleidingen is per direct op zoek naar enthousiaste, gedreven docenten voor het verzorgen van verschillende lessen voor de opleiding Regie op Verzuim.

Het gaat om de volgende lessen:

 • Sociale Wetgeving;
 • Casemanagement in de praktijk;
 • Verdieping Sociale Wetgeving;
 • Kosten en baten van Verzuim en Re-integratie.

Functie-eisen

 • Met goed gevolg afgeronde opleiding RCCM;
 • Affiniteit met lesgeven, ervaring als docent is een pré;
 • Bereid om op verschillende locaties verspreid door heel Nederland les te geven;
 • Flexibel inzetbaar, lestijden van 10:30-16:15 uur, aantal uren in overleg.

Reacties voorzien van cv en korte motivatie t.a.v. Anneliek van den Hul: secretariaat@cs-opleidingen.nl.
Ook voor vragen over deze vacature kunt u contact opnemen met het secretariaat: secretariaat@cs-opleidingen.nl of 055-843 5410.

Overlijdensbericht vakcollega

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze docent en vakcollega

Johannes van der Wal

Als verzuim- en WIA expert was hij enorm bevlogen, gepassioneerd en vakbekwaam.
Wij wensen zijn partner, twee dochters en alle naasten enorm veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Directie en medewerkers
CS Opleidingen BV

Loonkostenvoordeel (LKV) en lage inkomensvoordeel (LIV) vanaf 2018

In de Wet tegemoetkomingen loondomein (WTL) is geregeld dat het huidige stelsel van premiekortingen (mobiliteitsbonus) in de loonaangifte op 1 januari 2018 eindigt. Dan wordt het nieuwe systeem van loonkostenvoordelen (LKV) van kracht. Dit loonkostenvoordeel houdt in dat de organisatie na afloop van het kalenderjaar een tegemoetkoming krijgt. Deze bedraagt per werknemer drie jaar lang maximaal € 6.000 per jaar.

Naast het LKV is in de Wet tegemoetkoming loondomein (WTL) het zogenoemde lage-inkomensvoordeel (LIV) geregeld. Dit is een loonkostenvoordeel wanneer een werkgever werknemers in dienst heeft met een relatief laag loon (tot 125% van het minimumloon). De werkgever houdt daarmee zijn loonkosten lager zonder dat de werknemer loon inlevert.

Onlangs heeft de Belastingdienst een nieuwsbrief uitgebracht met meer informatie over het LKV. Ook wordt hierin een jeugd-LIV geïntroduceerd.

Lees meer…

Sfeerimpressie VeReFi Zomermarkt 28 en 29 juni

Het weer was niet helemaal zomers, maar dat mocht de pret niet drukken: het was evengoed een fantastische zomermarkt. Twee dagen met verrassende workshops over Psyche en Verzuim, waarbij we onder meer inzicht hebben gekregen in eigenaarschap, hoe je omgaat met verschillende type mensen en met de (on)mogelijkheden van mensen die dreigen uit te vallen wegens psychische problemen, de werking van het brein, hoe je spoor 2 tot een succes maakt, een goede begeleiding van mensen met kanker, obsoletie en nog veel meer. Twee dagen om kennis te delen en op te doen, en natuurlijk om bij te praten met oude bekenden of juist nieuwe mensen te ontmoeten. Wij danken onze sprekers: Desiree Wierper, Machteld List, Theo Stokking, Vincent Kortleve, Mirelle Klijs, Marc van Lokven, Ruud de Leede, Bas Verwijlen, Ragna van Hummel, Frans Wijngaarden, Bastiaan Stolk en Albert-Jan Vink. En natuurlijk iedereen die aan de workshops deelgenomen heeft.
Heel veel dank voor ieders enthousiasme en graag tot de volgende keer!
Lees meer…