Op 1 december was het tijd voor ons CS Winter Webinar. Wij danken alle kijkers en  natuurlijk de sprekers Nathalie Scholtes, Marjol Nikkels en Ruud de Leede voor hun enthousiaste bijdrage. Heb je het gemist of wil je nog eens terugkijken? Dat kan hieronder.

thumbnail of CS WinterWebinar presentaties

Klik voor de pdf van de presentaties op het plaatje hiernaast.

We zullen zo snel mogelijk alle binnengekomen vragen beantwoorden.

RSC’ers die hebben deelgenomen aan het webinar kunnen 2 PE-punten uploaden op hun persoonlijke pagina op www.register-rsc.nl

 

 

09.00 – 09.45 uur: Webinar 1. Thuiswerken en inzetbaarheid

Met: Nathalie Scholtes, consultant duurzame inzetbaarheid, eigenaar Bruis

Welke effecten heeft thuiswerken op verbondenheid en de werk-privébalans? Zal thuiswerken blijvend zijn en wat betekent dit voor de langere termijn? Hoe kan je deze data zien in relatie tot (duurzame) inzetbaarheid?

Nathalie Scholtes gaat op deze onderwerpen in aan de hand van de uitkomsten van het momenteel lopende onderzoek naar Thuiswerken. Dit onderzoek is ook in 2020 door consultancybureau Bruis uitgevoerd. Welke trends zien we daarin? Welke invloed zouden we kunnen verwachten op de inzetbaarheid?

Helemaal leuk is het als ook jij deelneemt aan het onderzoek! Dat kan nog tot en met 21 november: Thuiswerken Survey (research.net)

09.55- 10.40 uur: Webinar 2. Invloed op inzetbaarheid

Met: Nathalie Scholtes, consultant duurzame inzetbaarheid, eigenaar Bruis

Duurzame inzetbaarheid is het toverwoord van de afgelopen jaren. Maar wat verstaan we daar nu eigenlijk onder en welke factoren zijn daarin relevant? Welke invloed heb je hier vanuit jouw rol van bijvoorbeeld Casemanager, Arbo-coördinator of HR-adviseur op? Een inspirerend webinar met Nathalie Scholtes en Ruud de Leede, gebaseerd op de laatste inzichten.

 

10.50 – 11.35: Webinar 3. Wat kunnen we van een nieuw kabinet verwachten?

Met Marjol Nikkels, specialist sociale wetgeving en directeur CS Opleidingen

We verwachten niet dat er op 1 december een regeerakkoord is. Wel zijn er diverse SER-adviezen gegeven en kunnen we voorspellingen doen wat we voor het regeerakkoord kunnen verwachten. En  wat gaat dat betekenen voor de sociale zekerheid in Nederland? Welke plannen liggen er nog die komend jaar door zullen gaan? Marjol Nikkels en Ruud de Leede nemen je mee in de laatste ontwikkelingen.

 

 

 

 

Host bij alle 3 seminars is Ruud de Leede, adviseur Integraal Gezondheidsmanagement en docent CS Opleidingen 

Over onze kennispartner Bruis

Bruis is als kennispartner verbonden aan CS Opleidingen en specialist in het optimaliseren van de inzetbaarheid van medewerkers. Met haar unieke en volledig gedigitaliseerde I MOVE® methode worden werkgevers, leidinggevenden en medewerkers stapsgewijs meegenomen in hun reis gericht op het versterken van de inzetbaarheid van medewerkers. Bruis is opgericht door Nathalie Scholtes en Erwin van der Zanden. Beide zijn ze naast hun advieswerkzaamheden voor Bruis als docent verbonden aan CS Opleidingen. Door hun brede ervaring en achtergrond in onder meer de paramedische sector, Arbo- en HR-advisering, managementervaring en hun expertise rondom inzetbaarheid staan ze borg voor een brede en integrale kijk op duurzame inzetbaarheid.